Politologul Cristian Pârvulescu: Nu văd cine ar vota un asemenea Guvern

Publicat: 15 oct. 2021, 19:00, de Eliza Popa, în POLITICĂ , ? cititori
Politologul Cristian Pârvulescu: Nu văd cine ar vota un asemenea Guvern

Cristian Pîrvulescu a vorbit despre criza politică cu care se confruntă România în acest moment. Una dintre temele abordate de politolog a fost și posibilitatea formării unui guvern minoritar USR.

Politologul a explicat la Europa FM de ce acest lucru nu ar putea fi posibil: „Nu văd cine l-ar vota. Ar fi un Guvern de serviciu, însă ar fi unul foarte slab. Avem nevoie de un Guvern majoritar, nu de unul minoritar”. Întrebat care ar putea fi soluția pentru criza politică din România, Cristian Pîrvulescu a spus că: „A doua propunere să fie una care întrunește o majoritate parlamentară. Și destul de repede”. Cât privește criza pandemică din România, politologul a afirmat, tot la Europa FM, că „Am lăsat ca bătălia culturală să fie condusă de antivacciniști”.

Dacă impun măsuri, aceste măsuri nu mai au cum să prezinte efecte în săptămânile următoare

„Guvernul din România și-a dat seama în al doisprezecelea ceas că trebuie să impună pass-ul sanitar, în condițiile în care vara se vedea progresul vaccinării. Am lăsat ca bătălia culturală să fie condusă de antivacciniști. Dacă impun măsuri, aceste măsuri nu mai au cum să prezinte efecte în săptămânile următoare, iar noi avem nevoie de o rezolvare a problemelor chiar săptămânile viitoare”, a mai explicat politologul.