Politologul Remus Ștefureac: „Președintele nu a vrut să fie perceput ca un actor care prelungește criza, așa că a pus numele lui Cioloș pe masă”

Remus Ștefureac, politolog, a vorbit la Europa FM despre criza politică în care se află România în acest moment, aceasta fiind doar una dintre temele abordate.

„Ne putem baza doar pe retorica politică a zilei de ieri și ne gândim la declarațiile unor lideri politici de la PNL, UDMR. Nu este tocmai optimistă. Mesajele transmise în spațiul public arată o disponibilitate redusă de a susține această formulă, propusă de președintele României. Am depășit faza în care domnul Cioloș s-a autopropus, acum domnul Cioloș este propunerea oficială a președintelui României. Primele semnale nu sunt tocmai încurajatoare”, a spus politologul Remus Ștefureac la Europa FM.

Politic, intrăm într-o fază a negocierilor. Dacă există un parteneriat strategic între președinte și PNL, logic ar fi ca PNL să susțină propunerea avansată de președintele țării”. Politologul a mai spus că președintele, din tot ce a avut pe masă, a avansat singura propunere care i s-a părut domniei sale rezonabilă, într-un moment în care PNL nu a venit cu o propunere de premier, dar nici celelalte partide nu au nominalizat niște nume explicite după discuții.

Președintele, pentru a nu fi perceput bănuiesc ca un actor care prelungește criza, așa cum a fost acuzat săptămâna trecută, a pus acest nume pe masă, partidele urmând să ajungă la un punct de vedere”, a adăugat Remus Ștefureac.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

Viață de nabab. 9.200 de euro, remunerația lunară a sindicalistului Anton...

Unul dintre cei mai vocali lideri de sindicat din învățământ, Anton Hadăr, abonat la emisiunile TV unde își dă cu părerea despre totul și...