Politologul Remus Ștefureac: „Președintele nu a vrut să fie perceput ca un actor care prelungește criza, așa că a pus numele lui Cioloș pe masă”

Remus Ștefureac, politolog, a vorbit la Europa FM despre criza politică în care se află România în acest moment, aceasta fiind doar una dintre temele abordate.

„Ne putem baza doar pe retorica politică a zilei de ieri și ne gândim la declarațiile unor lideri politici de la PNL, UDMR. Nu este tocmai optimistă. Mesajele transmise în spațiul public arată o disponibilitate redusă de a susține această formulă, propusă de președintele României. Am depășit faza în care domnul Cioloș s-a autopropus, acum domnul Cioloș este propunerea oficială a președintelui României. Primele semnale nu sunt tocmai încurajatoare”, a spus politologul Remus Ștefureac la Europa FM.

Politic, intrăm într-o fază a negocierilor. Dacă există un parteneriat strategic între președinte și PNL, logic ar fi ca PNL să susțină propunerea avansată de președintele țării”. Politologul a mai spus că președintele, din tot ce a avut pe masă, a avansat singura propunere care i s-a părut domniei sale rezonabilă, într-un moment în care PNL nu a venit cu o propunere de premier, dar nici celelalte partide nu au nominalizat niște nume explicite după discuții.

Președintele, pentru a nu fi perceput bănuiesc ca un actor care prelungește criza, așa cum a fost acuzat săptămâna trecută, a pus acest nume pe masă, partidele urmând să ajungă la un punct de vedere”, a adăugat Remus Ștefureac.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...