Polonia relaxează restricțiile

Polonia va relaxa câteva dintre restricţii impuse de pandemie în 11 din cele 16 regiuni ale sale. Relaxarea va începe de luni şi se intenționează luarea altor măsuri de relaxare săptămâna viitoare, a anunţat ministrul Sănătăţii, Adam Niedzielski, potrivit dpa.

Numărul de noi infecţii este în scădere, însă situaţia variază între regiuni, a declarat Niedzielski într-o conferinţă de presă.

Începând de miercuri, numărul mediu de noi infecţii înregistrat în şapte zile a scăzut cu peste 20% comparativ cu săptămâna trecută. Totuşi, al treilea val rămâne vizibil în numărul mare de decese: încă 740 au fost raportate miercuri, numărul total de decese ajungând la 63.473, conform Agerpres.

În 11 regiuni mai puţin afectate, începând de luni, unii elevi cu vârsta cuprinsă între 7 şi 9 ani vor putea să revină în şcoli, care vor funcţiona în sistem hibrid. În plus, frizeriile şi saloanele de înfrumuseţare se vor putea redeschide.

În cinci regiuni preponderent sudice şi vestice, toate actualele restricţii vor rămâne în vigoare. Aceasta înseamnă limite mai stricte pentru numărul de persoane permise în marile magazine şi în biserici, centre comerciale închise şi învăţământ la distanţă pentru toţi elevii.

O serie de restricţii rămân neschimbate la nivel naţional: hotelurile rămân închise până la 3 mai, în timp ce restaurantele pot să servească la terasă şi să livreze la domiciliu.

Miercurea viitoare, Polonia va prezenta un plan pentru redeschiderea unor părţi ale economiei, inclusiv hoteluri şi restaurante. De asemenea, guvernul va analiza posibilitatea ridicării obligativităţii de a purta mască în spaţiul exterior, a menţionat Niedzielski.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...