Poporul care se pregătește pentru ce-am trăit noi: Ceaușescu se „mută” în Elveția

Cetățenii elvețieni sunt în alertă după un apel al autorităților naționale, care anticipează posibile penurii energetice.

Apelul vine în contextul perspectivei reale ca Moscova să întrerupă, la iarnă, gazul în Europa, sau să-l scumpească la nivelul la care această resursă devine prohibitivă. Werner Luginbuhl, președintele Comisiei Federale pentru Electricitate, i-a sfătuit pe cetățeni să se aprovizioneze cu lemne de foc și lumânări!

Într-un interviu pentru publicația NZZ am Sonntag, Luginbuhl a recunoscut că întreruperea temporară a curentului este posibilă în următoarele luni și că este important ca elvețienii să-și ia măsurile de precauție necesare pentru a face față penelor de curent de ordinul orelor.

Bușteni și lipsa luminii

Între acestea se numără reducerea iluminatului stradal și suprimarea instalațiilor de iluminat în vitrinele magazinelor.

Ironia sorții: Ceaușescu, „reînviat” pe tărâm elvețian

Măsurile și sfaturile adresate elvețienilor de autoritățile de la Berna amintesc de situația care s-a perpetuat în ultimii ani ai regimului comunist din România.

Urmare a creditelor externe contractate de liderul comunist Nicolae Ceaușescu pentru modernizarea industriei și în contextul în care creditorii străini au forțat rambursarea accelerată a datoriilor, autoritățile de atunci au decis întreruperea frecventă a alimentării populației cu energie electrică și căldură, efectele fiind resimțite în special în sezonul rece.

Ironia sorții: după Revoluția din 1989 s-a speculat, până în zilele noastre, că Securitatea și-a ascuns de Ceaușescu banii albi pentru zile negre prin Elveția, țara care acum preia „rețeta comunistă”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...