Porsche și Rimac au creat JV-ul Bugatti – Rimac, care va produce Bugatti Chiron și Rimac Nevera

Volkswagen va renunța la controlul direct asupra Bugatti, deoarece Porsche și Rimac creează un JV care va prelua controlul în noua companie care va include Bugatti. În esență, Porsche vrea să contribuie la poziționarea mai bună a Bugatti pentru un viitor care va include o serie de tehnologii de electrificare. Porsche va deține o participație directă de 45% la JV, în timp ce Rimac ia celelalte 55%. Primul deține, de asemenea, în mod direct o participație de 24% la Rimac.

„Combinăm experiența Bugatti în domeniul hipercarurilor cu puterea imensă de inovație a Rimac în domeniul mobilității electrice”, a declarat Oliver Blume, CEO-ul Porsche, într-un comunicat.

Bugatti contribuie la un joint-venture cu un brand bogat în tradiții, produse iconice, o bază fidelă de clienți și o organizație de dealeri globali.

JV-ul va produce deocamdată două modele de hypercar: Bugatti Chiron și electrica Rimac Nevera. Toate modelele Bugatti vor continua să fie produse la fabrica mărcii din Molsheim, Franța, a spus Porsche.

Blume al Porsche AG și șeful finanțelor unității, Lutz Meschke, vor deveni membri ai consiliului de supraveghere al Bugatti-Rimac, care va avea în total aproximativ 430 de angajați în Zagreb și Molsheim.

Porsche AG a ridicat la începutul acestui an participația directă la Rimac la 24% într-o tranzacție care a evaluat producătorul electric de autoturisme, care evaluează în prezent opțiunile strategice, la 795 milioane de euro

Companiile se așteaptă ca Bugatti-Rimac să devină oficială în cel de-al patrulea trimestru al anului 2021, cu sediul central în Zagreb, Croația.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole