Port de ambarcaţiuni la Jurilovca pe bani de la UE

Luna viitoare, va fi inaugurat la Jurilovca portul de ambarcaţiuni de pe malul lacului Goloviţa, o investiție de circa 20 milioane lei realizată prin două proiecte susţinute financiar de Uniunea Europeană, anunță autoritățile locale.

La finele lunii mai, urmează să se încheie lucrările de amenajare a portului, care va avea 120 de locuri de acostare pentru ambarcaţiunile turistice. Ele vor putea să fie suplimentate prin pontoane plutitoare destinate bărcilor pescăreşti.

„Până la finele acestei săptămâni vom amenaja drumul de acces în port, iar pentru a finaliza proiectul mai avem de pus un covor de gazon şi mobilierul. Inaugurarea va avea loc pe data de 17 iunie”, a declarat pentru Agerpres Ion Eugen, primarul comunei Jurilovca.

Investiţia ar fi trebuit să fie finalizată la finele anului trecut, însă lucrările au fost suspendate în timpul iernii pentru a nu fi afectată calitatea acestora, motiv pentru care termenul de finalizare a lucrărilor a fost prelungit.  

În ziua inaugurării infrastructurii portuare, va fi organizat și un târg al producătorilor locali, unde vor putea să fie admirate şi degustate de către vizitatori produsele gastronomice specifice zonei.

„Va fi un fel de Festival al borşului lipovenesc, dar fără borşul oferit gratuit de primărie. Festivalul va începe cu un spectacol al ansamblurilor folclorice la ora 12.00, vor fi standuri cu preparate gastronomice, iar invitaţii evenimentului vor fi Nicu Alifantis, Radu Captari şi trupa Millenium din Republica Moldova”, a precizat primarul Eugen Ion.

Inaugurarea portului se va încheia noaptea, cu un spectacol de drone şi unul de artificii.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...

Directorul Florin Nicolae, pas cu pas, mușamalizează aranjamentul mafiot regizat de...

Directorul general al Agenției Domeniilor Statului (ADS), Florin Nicolae, face eforturi disperate să mușamalizeze aranjamentul mafiot „țesut” de fostul director George Sava, prin care...