Încă un transfer uriaș pentru un fotbalist român! Se va bate cu Barca si Real

Publicat: 19 ian. 2024, 14:49, de Cristian Matache, în SPORT , ? cititori
Încă un transfer uriaș pentru un fotbalist român! Se va bate cu Barca si Real

Portarul Rapidului și al naționalei României de seniori, Horațiu Moldovan, a purtat negocieri cu reprezentanții lui Atletico Madrid, părțile ajungând la un acord de principiu.

Sportivul român Horațiu Moldovan ar urma să aibă un contract cu Atletico Madrid pe 4 ani și jumătate, până în vara lui 2028, și să înceapă cu un salariu anual de 800.000 de euro, care să crească gradual, de la an la an. Asta ar însemna că cei 4 ani și jumătate de contract i-ar aduce lui Horațiu aproape 5 milioane de euro!

Pe urmele lui Moldovan au intrat formații precum Basel sau Betis, dar portarul va face, în cele din urmă, pasul către o echipă mai mare – Atletico Madrid – , informează Fanatik.

Formația pregătită de Diego Simeone i-a trimis azi noapte oferta lui Horațiu Moldovan, care nu a stat deloc pe gânduri și a acceptat-o imediat.

Atletico Madrid a decis să-i achite clauza de reziliere goalkeeper-ului român, care se ridică la 800.000 de euro. Clubul spaniol s-a înțeles cu portarul și mai rămâne doar să vireze în contul giuleștenilor suma de transfer.

Ulterior, Atletico trebuie să trimită o notificare către Rapid, prin care clubul alb-vișiniu să fie înștiințat că a fost plătită clauza de reziliere. Din acel moment, Horațiu Moldovan va fi portarul formației rojiblanco.

Horațiu Moldovan a ajuns în iarna anului 2021 la Rapid, de la UTA Arad. De-a lungul carierei sale, portarul a mai evoluat pentru formații precum CFR, Hermannstadt, Energeticianul, Ripensia Timișoara și Sepsi OSK.

  • 2,6 milioane de euro este cota lui Horațiu Moldovan în acest moment. La venirea la Rapid, același site îl cota la 150.000 de euro
  • 8 meciuri are Moldovan jucate pentru naționala României
  • din ianuarie 2021, de la sosirea la Rapid, a disputat 112 meciuri pentru giuleșteni și este considerat unul dintre cei mai importanți jucători ai echipei

Recent, Radu Drăgușin a fost cedat de Genoa pentru 30 de milioane de euro clubului Tottenham Hotspur din Premier League.