„Posibil, începutul celui de-Al Treilea Război Mondial”. Premierul Sloveniei despre cine urmează dacă va cădea Ucraina

Premierul sloven Janez Jansa a vorbit duminică despre ce se va întâmpla dacă Ucraina va cădea în mâinile Rusiei. El a spus că, în acest caz, vor urma Republica Moldova, Georgia, Balcanii de Vest şi republicile baltice și nu a exclus un Al Treilea Război Mondial.

Potrivit EFE, într-un interviu acordat presei slovene Nova24, Planet TV şi Siol, Jansa a spus că Rusia va ataca mai întâi ţările din jurul Uniunii Europene care nu au aderat încă la UE şi la NATO, iar apoi va fi rândul ţărilor baltice. ”Acolo am avea un conflict serios şi, posibil, începutul celui de-al treilea război mondial”, a spus Jansa.

Pe de altă parte, dacă Ucraina rezistă, nu va exista o escaladare şi vor avea loc negocieri, motiv pentru care apărarea Ucrainei este de o importanţă crucială pentru Europa şi pentru întreaga lume, a subliniat el. Premierul sloven a avertizat că preşedintele rus, Vladimir Putin, ar putea încerca să provoace conflicte în Balcanii de Vest ca strategie de diversiune. ”Părţile din Balcani care nu fac încă parte din UE sunt o potenţială pradă pentru aspiraţiile lui Putin. Este posibil să incite la conflicte şi tulburări acolo pentru a ţine UE ocupată cu Balcanii, în timp ce Rusia se va concentra pe vecinătatea sa”, a apreciat el.

În Balcanii de Vest, a spus Jansa, punctele nevralgice sunt republica sârbă separatistă din Bosnia-Herţegovina, tensiunile dintre Serbia şi Kosovo şi situaţia complicată din Muntenegru.

 1. Odata ce caderea Moldovei va fi si caderea Romaniei.
  O transilvanie cu capitala la Budapesta , Un banat mare romanesc cu capitala la Beograd si o dobroge frumoasa cu capitala la Sofia.
  Romania cu o populatie imbatrinita de 14milioane de locuitori nu mai are nici o sansa de scapare in fata razboiului.
  Asa zisul mare politician roman, marele patriot si iubitori de tara… a avut timpul necesar sa isi închine teritoriul romanesc unui dușman biruitor numit RUSIA

 2. Pierde Ucraina războiul împotriva Rusiei?
  În mod șocant, nu- Ucraina luptă EXTREM de bine. Rusia are câteva zile groaznice.
  Lucrurile sunt împărțite în 3 fronturi. Frontul de Nord, care tocmai a legat (anterior fiind 2 fronturi), Frontul de Est și frontul Crimeea (sau de Sud).

  În prezent, Rusia se confruntă cu două probleme serioase

  Forțele ruse nu dispun de provizii
  Rezistența ucraineană a fost mult mai rigidă decât se aștepta
  Frontul de Nord

  În nord, Ucraina are câteva zile foarte proaste.

  Forțele ruse sunt fără provizii și blocate
  Forțele ucrainene au reluat orașul Sumy de la ruși. Rusia nu a reușit să recupereze orașul până acum
  Ucraina a reușit să împiedice Rusia să domine cerul. Munițiile de umăr au fost eficiente și Rusia pare să nu fi angajat mare parte din forța lor aeriană.
  Un mare convoi petrolier rusesc a fost distrus, înrăutățind situația

  Începând de acum, se pare că rușii și-au legat întreg frontul de nord și își concentrează eforturile asupra Kievului – lăsând Sumy ca un important

  La sud de Sumy se află Harkiv, al 2-lea oraș ca mărime din Ucraina.

  Forțele ucrainene au reușit să-i împingă pe ruși din oraș și apoi să-și întărească apărarea.

  De acum, eforturile Rusiei pe acest front au eșuat lamentabil.

 3. Forțele armate ucrainene au susținut, începând cu 27 februarie, că au distrus 146 de tancuri rusești, 27 de avioane, 26 de elicoptere, 706 vehicule de luptă blindate, 49 de piese de artilerie și un sistem de avioane antirachetă; și a numărat 4.300 de soldați ruși morți și aproape 200 luați prizonieri. Aeronava doborâtă ar fi inclus în ziua anterioară trei avioane Su-30, două avioane Su-25 și două avioane IL-76MD.
  https://www.airforcemag.com/pentagon-ukraine-resists-russian-momentum-slows-but-kyiv-siege-continues/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...