Posibilă întâlnire Zelenski – Putin: „Sunt sigur că oamenii o așteaptă”

Președintele Volodimir Zelenski susține că delegația ucraineană comunică zilnic cu omologii ruși pentru a asigura o întâlnire între președinții Ucrainei și Rusiei.

„Reprezentanții delegațiilor noastre vorbesc în format video în fiecare zi. Delegația noastră are o sarcină clară – să facă totul pentru a asigura o întâlnire a președinților. O întâlnire pe care sunt sigur că oamenii o așteaptă”, a transmis Zelenski, citat de Ukrainska Pravda.

În opinia sa, misiunea este una extrem de dificilă, dar nu fără sorți de izbândă.

„Scopul nostru este ca în această luptă, în această grea muncă de negociere, Ucraina să obțină rezultatul necesar. Acela care ne este necesar, pt. pace și securitate. Trebuie să avem garanții normale și efective. Ar trebui să fie diferite de cele pe care le-am primit la Budapesta (când Ucraina a renunțat la armele nucleare, n.r.) și cele referitoare la cerul nostru. Avem nevoie de astfel de garanții pe care ucrainenii să poată spune: asta funcționează, asta este garanția. Discuțiile sunt necesare”, a transmis Zelenski.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Scrisoarea amantei lui Ludovic Orban. Iubita lui Orban dă detalii șocante...

Ludovic Orban a avut o amantă mult mai tânără decât el, pe vremea când era premier. Tânăra, Cristina Todoran, supărată, probabil, de faptul că...