Poștaș în Capri

Dacă pe la noi să fii poștaș pare a fi cam o meserie pe cale de dispariție, în insula Capri, perla Golfului Napoli, poștașii sunt, încă, la mare cinste și căutare. Altminteri, de ce Poste Italiane ar căuta să angajeze patru poștași pentru acest mirific loc?

Cerințele pentru a ocupa un post de poștaș sunt rezonabile: doritorii să fie absolvenți de liceu și să știe să conducă motocicleta încărcată cu tolbe de scrisori, cu colete, cu facturi, cu pachete și cu ce s-o mai trimite prin poștă în Italia.

N-am formulat, însă, bine. Nu doar să știe să conducă motocicleta, ci și să aibă permis de conducere pentru respectivul vehicul. De altfel, pentru această din urmă cerință se dă și examen, care constă într-o probă practică.

Deținerea permisului este condiție esențială și obligatorie. Însă, ca să se ajungă aici, se dă întâi un test de teoretic de aptitudini. Cei care îl trec merg mai departe. La final, pentru cei care s-au descurcat bine, mai este un interviu, prin care angajatorii încearcă să-i cunoască pe doritori.

Cei interesați pot să-și depună câte un curriculum vitae pe pagina web a site-ului instituțional Poste Italiane, la secțiunea „Cariere”. Cererile trebuie trimise până pe 28 august, 2022. Contractul încheiat între părți este unul pe perioadă determinată. Să fii poștaș pe Insula Capri este, sunt convinsă, o experiență minunată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...