Povestea celui mai bine cotat pictor român contemporan pe plan internaţional, Adrian Ghenie

Expoziția pictorului român, Adrian Ghenie de la Timișoara a adunat zeci de persoane. Tânărul artist este unul dintre cei mai bine cotați pictori contemporani pe plan internaţional și a revenit în țară cu opere de artă pictate doar în non-culori.

Anul trecut, artistul a reușit să vâdă un tablou cu suma de aproximativ 10 milioane de dolari. După 14 ani s-a întors în România cu opere de artă pictate doar în non-culori.

Pictorul Adrian Ghenie s-a făcut remarcat încă din pandemie când a vrut să pună pe hârtie trăirile din acea perioadă, adică relația omului modern cu tehnologia.  Astfel, a prins viaţă şi expoziţia „Corpul imposibil” pe care pictorul a expus-o în premieră, la Timişoara. 

Adrian Ghenie este unul dintre cel mai bine cotaţi pictori români contemporani de peste hotare, iar cei care doresc să-i admire operele inedite o pot face până pe 18 iunie, în cadrul acestui vernisaj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...

Directorul Florin Nicolae, pas cu pas, mușamalizează aranjamentul mafiot regizat de...

Directorul general al Agenției Domeniilor Statului (ADS), Florin Nicolae, face eforturi disperate să mușamalizeze aranjamentul mafiot „țesut” de fostul director George Sava, prin care...