Povestea comorii medievale ținute secret timp de doi ani

Un istoric olandez a descoperit cu ajutorul unui detector de metale o comoară în adevăratul sens al cuvântului, cu o vechime de peste 1.000 de ani.

Descoperirea istoricului olandez a fost făcută în urmă cu doi ani, cu ajutorul unui detector de metale. Comoara, desprinsă parcă din filmele cu pirați a ajuns în atenția experților din cadrul Muzeului Național al Antichităților.

Aceștia au depus o muncă infernală și migăloasă, pentru a curăța și analiza fiecare obiect în parte. Cufărul conținea piese de aur extrem de rare în Olanda, cum ar fi cercei și brățări de aur, precum și 39 de monede. Una dintre monede ar data chiar din anul 1250!

Dar experții Muzeului Național de Antichități au avut nevoie de timp pentru a curăța și a investiga aceste obiecte.

„Bijuteriile de aur din acea perioadă sunt extrem de rare în Olanda”, au ținut să sublinieze specialiștii ce s-au ocupat de analizarea obiectelor găsite de istoricul olandez.

„A fost un sentiment deosebit să descopăr ceva atât de valoros, nici nu-l pot descrie. Nu mă așteptam să găsesc vreodată așa ceva”, a spus istoricul, fascinant de ceea ce i s-a întâmplat.

Presa internațională relatează că, istoricul olandez caută obiecte cu ajutorul detectorului de metale încă de la vârsta de 10 ani.

Având în vedere semnificația sa arheologică, comoara a fost dată ca împrumut muzeului care o va expune, dar va rămâne proprietatea oficială a istoricului Lorenzo Ruijter.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

EXCLUSIV: Baza de date a OMS dezvăluie dezastrul. Aproape 5.000.000 de...

Deşi autorităţile de la Bucureşti, şi nu numai, tac în privinţa existenţei unei multitudini de reacţii adverse generate de vaccinurile COVID -19, datele statistice...