Povestea fetiţei abandonate în câmp, la Sibiu. „O mânuţă se mişca în şanţ”

Publicat: 11 mart. 2023, 17:30, de Aura Bănescu, în LIFESTYLE , ? cititori
Povestea fetiţei abandonate în câmp, la Sibiu.

Zilele trecute, o fetiță abia născută a fost găsită pe câmp, în Sibiu, iar mai târziu s-a descoperit că femeia care i-a dat viață o lăsase în frig și pradă câinilor maidanezi. Descoperirea a fost făcută chiar la primele ore ale dimineţii, de trei angajaţi ai primăriei, care, în drum spre muncă, au zărit o mânuţă care se mişca în şanţ.

„În timp ce veneam, în locul acesta, am văzut ceva că se mişca, am zis să ne oprim să vedem ce se întâmplă. Era un bebeluş cu o sticluţă de lapte lângă el. Era aşezat fix aici, şi sticla plină lângă el”, spuna un angajat al Primăriei, citat de Antena 3.

Speriați, oamenii au luat bebeluşul de 5 săptămâni şi au plecat cu el spre Primărie. Pe drum, însă, s-au întâlnit cu mama fetiţei abandonate, o tânără de 22 de ani, care iniţial a refuzat să recunoască fapta.

„Era o doamnă care mergea, am întrebat-o dacă cumva nu e ea mama copilului, a zis că nu e. Mi-am dat seama că nu e de pe la noi, am insistat, i-am zis că dacă nu spune adevărul e posibil să facă puşcărie şi, atunci, a zis „da, domnule, e copilul meu”, a mai povestit angajatul Primăriei din Şeica Mare.

Femeia a mărturisit în cele din urmă că vine dintr-un sat aflat la 30 de km distanță, iar după o ceartă cu iubitul, a decis să plece de acasă. 

A luat o ocazie, şi, odată ajunsă în alt sat, şi-a abandonat copilul pe marginea drumului. Din fericire, fetiţa a fost găsită la timp, înainte ca frigul sau animalele sălbatice să îi pună în pericol viaţa.

Acum, bebeluşul este internat cu infecţie respiratorie şi era şi deshidratat, dar medicii spun că viaţa lui nu este în pericol.

Ce riscă femeia care a abandonat fetița pe câmp

Poliţia Sibiu a demarat o anchetă pentru abandon în familie şi rele tratamente aplicate minorului.

Reprezentanţii Protecţiei Copilului Sibiu anunţă că vor solicita decăderea din drepturile părinteşti ale mamei, care spune că e de acord cu acestă decizie, pentru că oricum nu mai voia să se ocupe cu creşterea copilului.

Totodată, au anunţat că fetiţa va fi dată în plasament la un asistent maternal după externare.

Ce se va întâmpla cu fetița

Momentan, fetița nu a intrat în sistemul de protecție și va fi deschisă o anchetă pentru a vedea dacă rudele acesteia vor să o păstreze în familie.

„Am primit două mail-uri referitoare la adopție. Ideea este că în momentul de față copilul nu a ajuns în sistemul de protecție. Cei de până la gradul patru au prioritate, se analizează și situația familiară, familia extinsă. Dacă rudele nu-și exprimă intenția de a primi minora în familie, atunci merge în asistență maternală. Dacă există declarații de la rude că nu mai doresc să fie reintegrată în familie, se va lua în discuție adopția. Prioritatea este rămânerea copilului în familie”, a precizat Beatrice Muntean, purtător de cuvânt al DGASPC, potrivit turnulsfatului.ro.

În același timp, primarul din Șeica Mare spune că cinci familii l-au contactat pentru a-și arăta intenția de a o adopta pe micuță.

„Sunt cinci familii care și-au exprimat dorința de adopție. Ultima m-a sunat ieri și mi-a spus că sunt gata să o ia. Printre ele este și familie de tineri fără copii din Deva”, a afirmat acesta pentru Turnul Sfatului.