Povestea japonezei care a plecat de la birou cu două minute mai devreme

O angajată din Japonia a plecat de la job cu două minute mai devreme, pentru a prinde autobuzul. Ceva banal, am putea spune noi românii. Altceva pentru ei, japonezii…

Povestea femeii care a plecat cu două minute mai devreme de la muncă nu s-a dovedit deloc a fi sau a rămâne ceva banal. S-a ajuns până acolo încât situația a fost semnalată de Consiliul școlar al orașului Funabashi, din prefectura Chiba.

Totul s-a transformat într-un fel de anchetă, iar banala poveste a japonezei care a plecat de la birou cu două minute mai devreme a fost la un pas de a deveni „thriller”.

Nu au vrut să rateze autobuzul

S-a dovedit că, în total, în perioada mai 2019 – ianuarie 2021, au fost 316 cazuri în care câțiva salariați au plecat mai devreme de la muncă. Printre cei care nu au respectat programul de lucru se număra și femeia mai sus menționată, care se ocupa chiar de gestionarea prezenței, potrivit Japan Today.

Angajații care au plecat mai devreme au spus că nu au vrut să rateze autobuzul care îi putea duce acasă mai devreme. Astfel, ei au plecat cu două minute mai devreme față de ora 17:15, când li se termina programul, pentru a putea fi în stație la 17:17, ora la care venea autobuzul ce îi ducea spre casă. Dacă îl pierdeau, ar fi așteptat încă jumătate de oră până să vină următorul.

Leapșa cardurilor

Mai mult, femeia de 59 de ani este suspectată că a avut inițiativa și a avut ideea falsificării cardurilor de prezență. Astfel, acești angajați care plecau mai devreme le lăsau cardurile colegilor lor rămași la serviciu pentru a fi pontați că pleacă la ora prevăzută în program.

Drept urmare, i-a fost redus salariul cu 10 la sută timp de trei luni, iar ceilalți salariați au primit doar avertismente. 

1 COMENTARIU

 1. Un articol corect frumos prezentat, bazat pe adevăr.
  La 10 martie, Consiliul de învățământ al orașului Funabashi din prefectura Chiba a anunțat că a disciplinat un număr de angajați pentru părăsirea biroului cu două minute mai devreme . Personalul a spus că a plecat devreme pentru că dorea să ia un autobuz mai devreme spre casă. Conducătorul înșelător a fost pedepsit cu o reducere de o zecime a salariului timp de trei luni . Se așteaptă ca această reducere a salariului să ramburseze Consiliul Educației cu aproximativ 137.000 de yeni (1.260 USD)
  Consilierul a fost sancționat pentru că a luat inițiativa în fraudarea cronometrelor, care înregistrau orele de plecare la 17:15 , deși ea și alți angajați plecau la 17:13 pentru a prinde autobuzul 17:17.
  Cu siguranța ne punem următoarele întrebari:
  „Câte companii plătesc corect pentru fiecare minut? Dacă ar fi așa, atunci personalul care lucrează un minut suplimentar ar trebui să fie plătit pentru asta.”
  „Încă mai folosesc cronometre? Atât am si cu atât am depășit. ”
  „Ar fi frumos dacă, atunci când vor afla orarul autobuzelor, ar putea face un aranjament flexibil pentru lucrătorii guvernamentali, cum ar fi să îi facă să vină ceva mai devreme în schimbul de lucru ”.
  „Nu ar fi frumos dacă orarul serviciului de autobuz ar putea fi schimbat?”
  „Funcționarii publici nu pot avea aranjamente de lucru flexibil – ar trebui să discute cu sindicatul despre schimbarea programului de lucru sau trecerea de la un sistem fix la un sistem de timp flexibil”.
  „Oamenii ajung deja cu cel puțin cinci minute mai devreme decât ora programată pentru muncă, așa că ai crede că ar fi în regulă să plece cu două minute mai devreme.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...