Povestea lui Lily Safra, miliardara filantroapă

Miliardara Lily Safra, văduva bancherului Edmond Safra, a decedat sâmbătă, la vârsta de 87 de ani, după cum a anunţat într-un comunicat de presă Fundaţia Edmond J. Safra, a cărei preşedinte era, potrivit transmite AFP.

„Timp de mai bine de douăzeci de ani, doamna Safra a susţinut cu fidelitate moştenirea filantropică a mult-iubitului ei soţ Edmond, sprijinind sute de organizaţii din întreaga lume”, i-a adus omagiu fundaţia.

Înmormântarea ei a avut loc pe 11 iulie, la Geneva. Născută în Porto Alegre, Brazilia, Lily Safra şi-a petrecut o parte din viaţă la Monaco şi apoi la Geneva.

Caz de prima pagină

S-a căsătorit cu Edmond Safra în 1976 și i-a moştenit averea după moartea acestuia, în 1999, într-un incendiu în apartamentul său din Monaco provocat de către unul din îngrijitorii săi. Caz care a ţinut prima pagină a ziarelor la acea vreme.

Cunoscută pentru donaţiile sale filantropice, Lily Safra a sprijinit în special cercetările privind boala Parkinson şi alte boli care afectează creierul. Printre altele, a donat zece milioane de euro Fundaţiei Heritage, a doua zi după incendiul de la Catedrala Notre-Dame din Paris.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...