Povestea sicriului Reginei Elisabeta a II-a, în faţa căruia mii de oameni vor veni să se reculeagă

Este fabricat din stejar englezesc, dublat de plumb şi era deja pregătit de acum 30 de ani, relatează The Times și France 24 despre sicriul Reginei, în faţa căruia mii de oameni vor veni să se reculeagă.

Publicul nu va putea să vadă chipul Reginei, al cărei sicriu este închis şi acoperit de drapel şi însemnele regale. Potrivit The Times, sicriul reginei este făcut din acelaşi material ca şi cel al soţului ei, prinţul Philip, decedat în aprilie 2021.

Societatea de pompe funebere din Londra, Leverton and Sons, responsabilă de funeralii, declarase în urmă cu patru ani cotidianului britanic că nu ştie când şi de cine au fost fabricate sicriile, pe care ea le-a moştenit în 1991 când a început să lucreze cu Palatul.

Nu va fi îngropat

„Este făcut din stejar englezesc, ceea ce este foarte dificil de găsit şi foarte costisitor”, explicat atunci patronul societăţii, Andrew Leverton. Dublura de plumb permite ermetizarea sicriului pentru că el va fi depus într-o criptă şi nu îngropat. Dar aceasta îl face extrem de greu pentru cei opt bărbaţi care îl vor purta.

Mânerele din alamă sunt concepute special pentru sicriele regale, la fel şi capacul, care trebuie să poată suporta însemnele monarhiei.

„Nu este ceva care să poată fi fabricat într-o singură zi„, a mai spus Leverton pentru Times.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Scrisoarea amantei lui Ludovic Orban. Iubita lui Orban dă detalii șocante...

Ludovic Orban a avut o amantă mult mai tânără decât el, pe vremea când era premier. Tânăra, Cristina Todoran, supărată, probabil, de faptul că...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...