Povestea unei femei care trebuie să meargă 500 km până la cel mai apropiat magazin alimentar

Publicat: 17 nov. 2021, 08:00, de Laura Macovei, în Internațional , ? cititori
Povestea unei femei care trebuie să meargă 500 km până la cel mai apropiat magazin alimentar

Sinead Meader locuiește într-o parte izolată a teritoriului Yukon din Canada. Ce trebuie să facă aceasta pentru a ajunge la cel mai apropiat magazin alimentar? Într-un clip devenit viral, o ea a descris aventura de două zile pe care trebuie să o întreprindă de fiecare dată când merge la un magazin pentru a-și face cumpărăturile.

Tânăra a postat un videoclip care rezumă călătoria pe Tiktok și spune: „Poate fi obositor, dar priveliștea este cu siguranță frumoasă.”

O călătorie de 1.090 km dus-întors

Sinead, care este nutriționistă, spune că cel mai apropiat oraș de casa ei este Whotehorse, iar acesta se află la 5 ore distanță, traseu lipsit de semnal la telefon, potrivit The Independent.

Odată ajunsă la supermarket, își cumpără alimentele, multe din ele conservate sau congelate, pentru care plătește între 550 și 1.000 de dolari canadieni, adică provizii pentru 1-2 luni.

Călătoria este obositoare, astfel că Meader o face doar o dată la 6-8 săptămâni și de obicei rămâne peste noapte în oraș și se întoarce acasă a doua zi. În plus, este destul de periculos să circule pe timp de noapte, pentru că riscă să lovească vreun animal din cauza vizibilității scăzute.

Sinead Meader spune că în zona în care locuiește există, totuși, un mic magazin, la o benzinărie, dar care are cel mult pâine, lapte și unt de arahide.

Tânăra privește călătoria pentru cumpărături ca pe o mini-vacanță și nu este deloc deranjată că trebuie să o facă obligatoriu o dată la câteva săptămâni.

Videoclipul de pe Tiktok a adunat peste 11,8 milioane de vizualizări.