Cum a dispărut peste noapte o fabrică marcantă de mezeluri

Nu mai de mult decât acum șapte ani, era în top zece cei mari producători de mezeluri din România cu afaceri de 143 milioane de lei și peste 400 de salariați. Astăzi, însă, fabrica este scoasă la vânzare, după ce și-a închis porțile de aproape un an.

Unul dintre cele mai cunoscute branduri din Banat, C+C Reșița, înființat în 1990 de Csapo Zoltan și Claudiu Nicolae Cocora, este deja amintire, așa cum s-a întâmplat cu multe alte mărci de tradiție de la noi.

Un business cu o tradiție de peste 30 de ani, pornit de la o tonetă și un magazin amplasate în centrul Reșiței și care în anii de glorie ajunsese să fie cunoscut în întreaga țară. Pe scurt, cam așa s-ar descrie povestea mezelurilor C+C. Puteau fi văzute pe rafturile supermarketurilor din marile orașe, dar și în magazinele tradiționale de peste tot din țară.

Un atu în acest sens a constituit și faptul că firma deținea o rețea de depozite proprii în Timișoara, Cluj-Napoca, Brașov, București, Craiova, Pitești, ceea ce a contat foarte mult pe partea de distribuție. Nu în ultimul rând, în portofoliul se afla și o rețea de magazine, un model de business la care și astăzi apelează unii producători români.

Mezelurile erau produse într-o fabrică modernă, cu o producție de 25 tone de preparate din carne pe zi/ realizată pe bani europeni prin intermediul programului SAPARD, materia primă provenind din ferma proprie de animale. Afacerea a tot crescut până prin 2016, anul când înregistra cea mai mare cifră de afaceri, după care a venit declinul, pe fondul a tot felul de dificultăți. 

Prima lovitură a apărut la finele anului 2015, când administratorii societății erau acuzați de evaziune fiscală, fiind declanșată și procedura de insolvență. Anii următori societatea s-a confruntat cu o serie de probleme juridice, cu dosare penale, având mai multe cercetări pe rol. În februarie 2022, conducerea societății a anunțat închiderea firmei, trimițând în șomaj salariații. Iar odată cu această decizie, a murit și unul dintre cele mai renumite branduri din vestul țării.

Mai există, însă, magazinele în care se vinde, astăzi, hot dog, printre altele, iar ironia sorții este că acesta era și obiectul de activitate din vremea de început a businessului, și care încă mai poartă numele C+C.

Fabrică de vânzare

Fabrica C+C este scoasă la licitație, care va avea loc pe data de 11 ianuarie, suma de pornire fiind de 3,59 milioane euro, exclusiv TVA.

Concret, este vorba de un teren de 5.400 mp, atelier mecanic, atelier preparat carne, depozit frigorific, sediu centru de producție, sediu administrativ, sediu firmă, dar și alte spații și echipamente.

În cazul nevalorificării activelor, se vor organiza alte ședințe de licitație în data de 18 ianuarie, 25 ianuarie și 1 februarie 2023 la același preț, locație și oră. Caietul de sarcini poate fi achizționat de la lichidatorul Eurosmart, filiala Timiș.

Citeste si Carne expirată adusă pe filieră olandeză din America de Sud, produs premium la români

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...