Preconcepții despre meseria de model de videochat și care este de fapt adevărul?

Paradoxal sau nu în ceea ce privește videochatul, pe măsură ce crește numărul de studiouri și de modele, iar industria se dezvoltă, apar tot mai multe preconcepții. Nu este deloc dificil să obții un job videochat în București chiar și într-un studio de top, dar la capitolul preconcepții ar fi bine să te înarmezi cu răbdare și curaj pentru că vor fi mulți care nu înțeleg cu ce se ocupă de fapt modelele și probabil te vor judeca.

 

Ca să-ți dăm o mână de ajutor însă, în acest articol am pus cap la cap o listă cu cele mai comune preconcepții cu care se confruntă modelele de videochat pentru a te ajuta să faci față cu succes oricărui argument.

 

Ce se crede despre industria videochatului și care este de fapt adevărul?

 

#1 Foarte puține modele de videochat câștigă bani mulți

 

Cu toate că pretutindeni se vorbește despre cât de mult câștigă modelele de videochat, există încă o mulțime de persoane sceptice cu privire la aceste informații și care cred că este imposibil să stai să vorbești pe internet, iar la finalul lunii să te întorci cu mai mulți bani acasă decât majoritatea românilor.

 

Dar dacă alegi un studio profesional și dacă dai dovadă de un minim de interes, să știi că nu este absolut deloc dificil să câștigi mulți bani ca model de videochat. La urma urmei, membrii platformelor de videochat plătesc cel puțin 3 euro pe minut pentru a vorbi cu modelele lor preferate și chiar dacă nu toți acești bani ajung la modele, o bună parte din ei le revin lor, parte cu o valoare mai mare decât suma pe care o câștigă angajații din alte domenii.

 

#2 Este ilegal să faci videochat

 

Nu este ilegal să faci videochat, cel puțin nu de vreo 20 de ani încoace. Videochatul este reglementat prin lege și toate studiourile de videochat care funcționează legal, contribuie la bugetul de stat cu plata impozitelor și taxelor, exact așa cum procedează oricare altă companie.

 

De asemenea, și tu dacă te angajezi cu acte în regulă în cadrul unui astfel de studio, muncești legal și beneficiezi de toate drepturile pe care le are orice angajat din România. Astfel, atunci când cineva acuză modelele de videochat că lucrează ilegal, să știi că acuzațiile sale nu se bazează pe realitate, ci doar pe presupuneri.

 

#3 Este imposibil să obții o altfel de slujbă odată ce te-ai angajat ca model de videochat

 

Multe femei evită să lucreze ca modele de videochat de teamă ca această decizie din viața lor să nu le afecteze viitoarea carieră. Dar în realitate, videochatul nu numai că nu te împiedică cu nimic în a avea orice altă carieră îți dorești pe viitor, ci te ajută chiar să ajungi mai ușor acolo unde visezi.

 

Binînțeles, dacă vrei, poți să lucrezi ca model de videochat toată viața. Nimeni nu te împiedică să faci videochat atât cât îți place și te face să te simți confortabil. Dar și dacă îți dorești la un moment dat să-ți schimbi cariera, o vei putea face fără niciun fel de alte probleme și chiar cu mai multe șanse de succes pentru că videochatul te ajută să capeți niște abilități pe care cu greu le obții în altă parte.

 

#4 Nu poți avea o relație serioasă ca model de videochat

 

În privința relațiilor videochatul nu are nicio influență asupra vieții tale. Și chiar dacă ar avea una, aceasta nu poate fi decât pozitivă având în vedere că în calitate de model de videochat câștigi mai mult decât suficient încât să obții tot ceea ce îți dorești pe cont propriu și să nu depinzi de absolut nimeni din punct de vedere financiar.

 

Pe de altă parte, dacă totuși partenerul tău te judecă pentru decizia ta de a face videochat, ar fi bine să-i explici cu răbdare tot ceea ce înseamnă a fi model pentru că, în final, s-ar putea să nu fie vorba decât de o neînțelegere și din lipsă de informații, el să tragă concluzii greșite așa cum fac multe persoane care nu au practicat această meserie și nici nu au avut șansa să cunoască pe cineva implicat în industria videochatului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...