Pregătiri de război în Israel? 25.000 de rezerviști, mobilizați

Forțele de apărare israeliene au început operațiunea „Breaking Dawn” împotriva Jihadului Islamic palestinian în Fâșia Gaza, lovind mai multe ținte aparținând grupării și ucigând aproape o duzină de agenți, inclusiv pe șeful grupării din partea de nord a enclavei.

Ministrul Apărării Benny Gantz a aprobat un ordin de recrutare a până la 25.000 de soldați în rezervă în scopuri operaționale, iar IDF (Armata israeliană) a început să cheme rezerviști în Comandamentul de Sud, Armata de Apărare Aeriană, Comandamentul de pe frontul de casă și trupe de luptă și ofițeri.

Scopul acestei operațiuni este eliminarea unei amenințări concrete la adresa cetățenilor Israelului și a civililor care locuiesc în zonele adiacente Fâșiei Gaza“, a declarat premierul Yair Lapid, potrivit Jerusalem Post. Zeci de ținte din Fâșia Gaza au fost lovite, printre victime numărându-se șeful comandamentului de nord al grupării, Tayseer al-Jabari, potrivit The Times of Israel.

Jabari l-a înlocuit pe Baha abu al-Ata, care a fost ucis într-un atac al IAF în 2019. Jabari, care era, de asemenea, responsabil pentru coordonarea dintre grup și Hamas, a fost ucis la ora 16.16 în apartamentul său din Shuja’iyya. Potrivit IDF, el a comandat lansarea a sute de rachete în timpul Operațiunii “Guardian of the Walls” de anul trecut, inclusiv atacuri cu rachete antitanc ghidate.

Israelul a închis marți punctul de trecere Erez, blocând 14.000 de locuitori din Gaza care au permis de intrare în Israel pentru a munci.

Cei care dăunează capacității celor 14.000 de lucrători de a-și câștiga existența, care fac ca produsele să stea și să se strice la punctele de trecere și care duc la penurie de electricitate și de alimente – îi rănesc în primul rând pe locuitorii din Gaza și vor trebui să își asume responsabilitatea (n.r.-pentru această suferință)“, a spus el.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole