Pregătiri pentru sezonul de iarnă! Accesul pe pârtie ar putea fi condiționat de certificatul verde

14În Poiana Brașov, pregătirile pentru noul sezon de iarnă sunt pe ultima sută de metri. Pe creste, stratul de zăpadă anunță o iarnă timpurie, iar pe Postăvaru a și fulguit, transmite Rador.

Pe domeniul schiabil Poiana Brașov se muncește pe tot parcursul anului, nu numai în sezonul rece, iar anul acesta, organizatorii sunt pregătiți să întâmpine turiștii.

Până la acest moment am reușit să finalizăm lucrările de montare a sistemelor de protecție – plase de protecție, saltele. Am finalizat aproape în întregime revizia instalațiilor de produs zăpada artificială. Aceeași situație este și la mașinile de amenajat pârtia.

Lacul de acumulare este și el în proporție de 98-99% plin, iar în funcție de cum vor evolua prognozele meteo și temperaturile, să luăm decizia de pornire a instalațiilor de produs zăpada artificială”, a spus Dorin Drăgoi, administratorul domeniului schiabil.

În ceea ce privește restricțiile covid, Primăria ia în calcul ca acesul la instalațiile pe cablu să se facă numai cu prezentarea certificatului verde, dar încă nu a fost luată o decizie în acest sens.

La sfârșitul acestei săptămâni, primarul Allen Coliban va avea o întâlnire cu reprezentanții hotelierilor din Poiana Brașov, cu cei care administrează transportul pe cablu și cei care gestionează activitatea de întreținere a pârtiilor. Vom încerca să identificăm acele soluții care permit desfășurarea acestui sezon în condiții optime, astfel încât să avem pârtiile deschise, să circule mijloacele de transport pe cablu, dar să reducem la minim riscul infectării cu covid.

Deocamdată nu au fost stabilite măsurile restrictive pe care le vom impune pe domeniul schiabil, dar – în urma acestei discuții și în urma evoluției pe care o va avea rata incidenței la nivelul municipiului Brașov – vom adopta toate măsurile necesare”, a explicat purtătorul de cuvânt al primăriei, Sorin Toarcea.

Toate celelalte restricții impuse anul trecut vor fi și ele în vigoare: capacitate redusă la instalații, distanțare și mască.

De abia așteptăm să ajungem pe pârtie împreună cu familia și cei doi copii. Sezonul trecut am ieșit o singură dată, dar văd că anul acesta vremea pare să țină cu noi”, ne-a spus un amator al sporturilor de iarnă.

Normal că mi-e dor să mergem la schi. În fiecare an abia aștept să vină zăpada. Ceai cu rom și frig și toți prietenii pe pârtie”, a adăugat o brașoveancă citată de Rador.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

EXCLUSIV. Cutremur în masoneria română: Radu Bălănescu exclus definitiv din Marea...

Scandalurile din ultima perioadă au escaladat atât de mult încât Marea Lojă Națională din România a devenit un circ ambulant unde rolul dresorului este...