Spitalul Județean Deva: Prelevare de organe și salvarea unor persoane în suferință

La Spitalului Județean de Urgență (SJU) Deva, a avut loc prima prelevare de organe din acest an, transmite această unitate medicală.

La aceste intervenții au participat echipe de prelevare de la Institutul Clinic Fundeni, condusă de dr. Genadiy Vatachki, de la Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal Cluj, condusă de dr. Pop Dan, și de la Spitalul Clinic de Urgențe Oftalmologice București prin dr. Manole Ioana, care au prelevat ficatul, rinichii și corneea.

“Din dragoste pentru aproapele nostru… Aşa a gândit familia pacientului de 54 de ani care a decis ca din suferinţa pierderii celui drag să facă un gest altruist şi să dăruiască viaţă şi speranţă altor oameni aflaţi în suferinţă, prin acceptarea donării de organe. (…) Mulţumiri şi condoleanţe familiei îndoliate, Dumnezeu să le dăruiască sănătate şi mângâiere pentru pierderea suferită”, a scris, joi, conducerea SJU Deva pe pagina de Facebook a unității medicale.

Din anul 2013, SJU Deva este acreditat pentru efectuarea de prelevări de organe și țesuturi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Corupție și afaceri de tip cartel la ANSVSA. Păle ar fi...

Ies la iveală cazuri grave de corupție din rândurile doctorilor veterinari. Dănuț Păle, Subsecretarul de Stat din ANSVSA, ar fi cerut scoaterea de pe...

Caracatița uriașă a intereselor baronului PSD Horia Teodorescu îngroapă Tulcea în gunoaie

Un document exploziv ajuns la mai multe instituții de forță ale statului scoate în evidență uriașa caracatiță a intereselor țesută de baronul PSD de...