Premierul britanic anunță că țara a ajuns într-un „punct de cotitură”

Premierul britanic Boris Johnson avertizează că Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord a ajuns într-un „punct de cotitură” al pandemiei de coronavirus.

Guvernul britanic va implementa un nou set de reguli și restricții care vor dura până la șase luni, conform BBC. Amenzile pentru încălcarea regulilor vor crește la 200 de lire sterline, dacă este vorba de prima abatere.

Premierul britanic a mai anunțat că „restricții semnificativ mai dure vor fi implementate dacă situația o va cere”. Măsuri similare ar putea fi implementate în Scoția, Țara Galilor și Irlanda de Nord/

„Am știut întotdeauna că posibilitatea unui al doilea val era reală. Îmi pare rău să spun, dar la fel ca Spania, Franța sau alte țări, și noi am ajuns într-un periculos punct de cotitură”, a afirmat premierul britanic în discursul său din Camera Comunelor.

Noile reguli care vor fi implementate în UK

  • Creșterea amenzilor la 200 de lire sterline pentru nepurtarea măștii s-au adunarea în grupuri mai mari de 6 persoane, la prima abatere.
  • De joi, toate puburile, barurile și restaurantele vor fi restricționate la a servi doar la mese. Toate cele menționate se vor închide la ora 22:00.
  • Măștile sanitare trebuie purtate, în mod obligatoriu, de toți angajații din magazine, șoferi de taxi și pasageri. Clienții barurilor, restaurantelor vor purta și ei măști, cu excepția perioadelor în care sunt la masă și servesc produsele.
  • Evenimentele sportive se vor desfășura în continuare fără spectatori și după 1 octombrie.
  • Angajații care pot lucra de acasă sunt îndemnați să facă acest lucru.
  • Toate excepțiile la regula de maximum 6 persoane într-un grup nu vor mai fi în vigoare

Citește și

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...