Premieră în industria lactatelor: O fabrică din Republica Moldova a preluat un producător român

Premieră în industria lactatelor din România: cea mai mare fabrică din Republica Moldova a preluat producătorul sucevean de lactate și înghețată, Bucovina SA.

În urma tranzacției, Incomlac SA deține un pachet de 61,2% din acțiunile societății sucevene, restul aparținând altor acționari.

Pentru zilele de 30 și 31 ianuarie era programată Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor societății Bucovina S.A. pentru stabilirea prin vot secret a Consiliului de administrație. Au fost depuse patru candidaturi: economistul Viorel Ciobota (Republica Moldova), directorul executiv al Incomlac, juristul Vitalie Cojuhari (Republica Moldova) – membru în CA al Prodlacta S.A., economista Elena Jardan (Brașov) – director financiar al Prodlacta S.A. și Radu Chetraru (Iași).

Bucovina S.A., înființată în 1991 prin transformarea producătorului din perioada comunistă, reprezintă una dintre cele mai cunoscute mărci românești din zona Moldovei. Compania deține o fabrică de produse lactate și înghețată în comuna Șcheia, precum și o fabrică de lapte praf, unt și brânzeturi în Fălticeni. Materia primă provine de la producători locali și de la ferme autorizate din județele Suceava, Botoșani și Neamț.

În 2021, compania a avut o cifră de afaceri de 20,5 milioane lei, în creștere cu 33% față de anul anterior și datorii de 3,6 milioane lei.

Cine este firma din Bălți

Incomlact S.A. este cea mai mare întreprindere de produse lactate din Republica Moldova și este situată în partea de nord a ţării, în zona industrială a oraşului Bălţi.

Producătorul are 930 de angajaţi, dintre care 500 activează în sectorul de producere, 260 – în sectorul comercial şi 170 se ocupă de colectarea materiei prime, potrivit Ziaruldepenet.

Citeste si Afacerea fostului latifundiar Adrian Porumboiu care are succes și astăzi

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...