Premieră în sportul românesc: MTS, în sfârșit, auditează federațiile sportive olimpice pentru dezastrul de la Tokyo 2020

După rezultatele dezastruoase de la Jocurile Olimpice de vară Tokyo 2020, ministrul UDMR al Tineretului și Sportului Eduard Novak a dispus, spre surprinderea celor din lumea sportului, un audit la toate federațiilor sportive olimpice, audit al cărui rezultat ar putea provoca un cutremur de neimaginat în mișcarea sportivă românească.

50 de zile de audit și… după vom vedea

Prin Ordinul nr.150 din 08.09.2021 (vezi documentul în facsimil), ministrului Eduard Novak a dispus „Evaluarea activității desfășurate la nivelul entității privind finanțarea federațiilor sportive naționale olimpice și a rezultatelor sportive obținute în perioada auditată”.

Practic, o echipă de audit formată formată din patru auditori cărora li se va alătura încă șapte persoane din minister va scana între 29.09.2021 și 19.11.2021, adică 50 de zile, pentru perioada de la 01.01.2020 până în prezent.

Potrivit ordinului ministrului Eduard Novak, scopul misiunii de audit public intern este: „Asigurarea conducerii MTS că activitatea desfășurată la nivelul entității privitor la finanțarea federațiilor sportive naționale olimpice funcționează economic, eficace și eficient, prin identificarea deficiențelor și formularea de recomandări pentru corectarea acestora în vederea realizării performanțelor sportive„.

Cafeaua se bea la MTS sau la federații?

Este extrem de interesant dacă echipa de audit de la MTS va constata la federațiile naționale olimpice cauzele care au dus la dezastrul sportului românesc, cine sunt vinovații și ce măsuri trebuie luate sau doar se va pune batista pe țambal ca până acum.

Adică, ministrul Eduard Novak va avea ocazia să constate dacă cei care vor merge în control vor bea cafeaua la federațiile auditate sau la minister.

Însă, deja unele federații au primit o amânarea a descinderii auditorilor pe motiv de… lipsă de timp și de prietenie!

ORDIN MTS

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole