Premieră la Deveselu! Cine “a ocupat” unitatea americană?

Publicat: 06 mart. 2023, 14:00, de Teodora Dinu, în SOCIAL , ? cititori
Premieră la Deveselu! Cine “a ocupat” unitatea americană?

Ambasadoarea SUA în Bucureşti, Kathleen Kavalec, a mers în vizită la baza de la Deveselu pentru a o felicita pe Elizabeth Clifton. Ea a preluat comanda unităţii militare americane din această bază. Cu acest prilej, căpitanul Tonrey Ford a fost înlocuit de căpitanul Elizabeth Clifton, prima femeie care ocupă această funcţie.

Doamna ambasador Kavalec a vizitat sistemul de apărare antirachetă Aegis Ashore, parte cheie a arhitecturii NATO de apărare antirachetă care protejează Europa. La Baza Militară 99 Deveselu, ea le-a mulțumit militarilor  🇷🇴 români pentru excelenta cooperare româno-americană.

„Ambasadoarea Kathleen Kavalec a salutat numirea doamnei căpitan Elizabeth Clifton, care s-a angajat să continue să dezvolte deja strânsa cooperare existentă la NSF Deveselu”, a transmis Ambasada SUA într-un comunicat.

Printre invitații care au participat la ceremonia de schimbare a comandantului NSF Deveselu s-au numărat generalul maior Iulian Berdilă, general locotenent Vlad Gheorghiţă, colonelul Marius Chiriță, primarul municipiului Craiova, Olguţa Vasilescu, primarul din Caracal, Marian Doldurea, şi președintele Consiliului Județean Olt, Marius Oprescu.

Baza de sprijin naval asigură sprijin esențial pentru sistemul de apărare antirachetă

Situată în interiorul Bazei Militare 99 Deveselu, baza de sprijin naval NSF Deveselu asigură sprijin important pentru sistemul SUA de apărare antirachetă Aegis Ashore (AAMDS) din România în arii precum siguranță, securitate și calitate a vieții și colaborează cu Baza Militară românească 99 Deveselu, pentru a asigura securitatea și siguranța amplasamentului AAMDS.

Sistemul de apărare antirachetă Aegis Ashore de la Deveselu reprezintă o contribuție comună a SUA și a României la NATO și servește drept apărare împotriva amenințărilor la adresa Alianței venite din afara zonei euro-atlantice.

În acest fel, România participă la dezvoltarea sistemului american de apărare antirachetă din Europa, ceea ce reprezintă o contribuție la dezvoltarea capabilității aliate de apărare antirachetă și asigură creșterea vizibilității și întărirea rolului țării noastre în cadrul Alianței Nord-Atlantice.

Vezi și:Nou comandant al scutului de la Deveselu