Premieră: Lumea arabă a ajuns pe orbita lui Marte (VIDEO)

Sonda Hope din Emiratele Arabe Unite a intrat cu succes pe orbita lui Marte, o premieră pentru lumea arabă.

Sonda Hope a intrat fără probleme pe orbită la de la prima sa încercare.

Misiunea Emirates Mars, cunoscută sub numele de Sonda Speranței, a trimis înapoi un semnal care confirmă că se află pe orbită. Emiratele Arabe Unite au început difuzarea în direct a sosirii lui Hope pe 9 februarie și începând cu ora 10 dimineața pe site-ul misiunii.

Sonda Hope este de așteptat să creeze primul portret complet al atmosferei marțiene. Misiunea a fost una dintre cele trei care s-au lansat pe Marte de pe Pământ, respectiv roverul NASA și misiunea Chinei, Tianwen-1.

Toate cele trei misiuni au fost lansate în același timp datorită alinierii dintre Marte și Pământ pe aceeași parte a Soarelui. Speranța este prima dintre aceste misiuni care ajunge pe orbita lui Marte; Tianwen-1 este de așteptat să sosească pe 10 februarie și Perseverența pe 18 februarie.

Ambițiile misiunii arabe nu se opresc aici

Emiratele se situează pe locul cinci în ceea ce privește statele care au avut misiuni pe Planeta Roșie, dar ambițiile misiunii arabe nu se opresc aici.

Sonda, cu cele trei instrumente științifice, este de așteptat să creeze primul portret complet al atmosferei marțiene. Instrumentele vor colecta date din puncte diferite în atmosferă pentru a măsura schimbările zilnice și sezoniere.

Informația va oferi oamenilor de știință o idee despre cum se manifestă clima și vremea în diferitele straturi ale atmosferei marțiene. Împreună, aceasta va arăta cum energia și particulele, precum oxigenul și hidrogenul, se mișcă prin atmosferă și cum ajung să iasă de pe Marte, potrivit livescience.com.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Scandal la Brăila: Primăria acuzată de fraudă cu fonduri europene în...

Primăria Brăila se află în centrul unui scandal major după ce a fost acuzată că a folosit Festivalul Peștelui, un eveniment finanțat din fonduri...

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...