Premieră mondială în Belgia: stenturi plasate în arterele pulmonare

Serviciul de cardiologie al grupului Ziekenhuis aan de Stroom (ZAS) a plasat stenturi în două artere pulmonare în cazul pacienților suferinzi de insuficiență cardiac. Este primul centru cardiac din lume care a folosit această nouă soluție, transmite 7sur7.

 ”Datorită stenturilor (un tub plasat într-o arteră obturată pentru a o menține deschisă) introduse în două artere pulmonare, inima poate din nou să pompeze mai mult sânge bogat în oxigen”, explică medicul Edgard Prihadi. ”Pacientul poate suporta mai multe efort fizic”, adaugă acesta

Insuficiența cardiacă alterează funcția de pompă a inimii și reduce cantitatea de sânge bogat în oxigen spre mușchi și organe. Calitatea vieții este deci în mod considerabil ameliorată datorită stenturilor.

Medicul Prihadi mai spune că arterele pulmonare sunt folosite ca loc pentru plasarea stenturilor și apoi ”împinge” partea dreaptă a inimii mai spre stânga.

 ZAS este primul centru din lume care a folosit această nouă tehnologie. Douăzeci de pacienți în lume au fost deja tratați cu această tehnologie, din care trei de ZAS.

Primele sunt rezultate pozitive.

Arterele pulmonare sunt vasele de sânge responsabile cu transportul sângelui și al deșeurilor dezoxigenate, prin circulația periferică, de la inimă la plămâni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Scandal la Brăila: Primăria acuzată de fraudă cu fonduri europene în...

Primăria Brăila se află în centrul unui scandal major după ce a fost acuzată că a folosit Festivalul Peștelui, un eveniment finanțat din fonduri...

Ce baroni locali PSD ar dispărea după reforma Ciolacu

Reforma propusă de liderul PSD, Marcel Ciolacu, a stârnit discuții aprinse în rândul baronilor locali ai PSD. Vezi lista celor 20 de baroni locali...