Premieră mondială: Taxă pe flatulențele vacilor, proiect de lege în Noua Zeelandă

Un proiect de lege pentru taxarea emisiilor de gaze cu efect de seră, generate de animalele de crescătorie, care vizează sprijinirea luptei împotriva schimbărilor climatice, a fost prezentat, marți, în Noua Zeelandă, transmite AFP.  

Jacinda Ardern, premierul țării, recunoaște că proiectul reprezintă o premieră mondială.

În prezent, Noua Zeelandă are circa 6,2 milioane de vaci, gazele intestinale eliberate de acestea fiind considerate o problemă de mediu în aceast țară.

Proiectul prevede ca agricultorii să plătească pentru emisiile de gaze ale animalelor lor, de exemplu, metanul din flatulenţele şi eructaţiile vacilor şi protoxidul de azot din urina animalelor de fermă.

Jacinda Ardern le-a transmis agricultorilor că ei ar putea să-şi recupereze banii, crescând preţurile pentru produsele lor, care sunt obținute fără a intensifica modificările climatice.

Guvernul de la Wellington speră ca, până anul viitor, să se ajungă la semnarea acestui proiect de lege și noua taxă să fie introdusă în următorii trei ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

Cine a participat la petrecerea clanului Bădălău de Paște

Petrecere pe lux și opulență la salonul de fițe Monato din Bolintin Vale. Chiar dacă unora le bate pușcăria la ușă, membrii clanului Bădălău...