Premieră: Primul sistem de asistență video sportivă din România, montat pe Arena Națională. La ce meci va fi folosit

Primăria Municipiului București, prin Compania Municipală Energetica Servicii, a transmis luni că montează și pune în funcțiune primul sistem VAR (Video Assistant Referee) pe Arena Națională, sistem folosit deja la meciurile de fotbal de pe marile stadioane ale lumii.

„Tehnologia, care va permite elucidarea fazelor controversate sau judecate greșit de către arbitrii meciurilor, e o premieră pe cel mai mare stadion din România. Lucrătorii Companiei Municipale Energetica Servicii asigură montajul tuturor componentelor electronice, cablajul fibrelor optice și al sistemului electric care va face operațional întregul sistem VAR”, a anunțat primarul general al Capitalei, Nicușor Dan.

Tehnologia VAR va fi testată chiar în această lună, în primul meci competițional ce se va desfășura pe Arena Națională, iar mentenanța întregului sistem va fi asigurată de către Compania Municipală Energetica Servicii București, care realizează toate serviciile de întreținere și reparație a tuturor sistemelor de instalații de pe stadion.

Conform Fanatik, Supercupa României dintre CFR Cluj și Sepsi Sfântu Gheorghe va fi prima partidă care va avea parte de un arbitraj VAR, o finală care va putea fi tranșată în sfârșit fără discuții interminabile legate de arbitraj.

Sistemul va fi apoi implementat la toate meciurile din Casa Pariurilor Liga 1, care va debuta în weekend-ul 16-17 iulie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

EXCLUSIV: Baza de date a OMS dezvăluie dezastrul. Aproape 5.000.000 de...

Deşi autorităţile de la Bucureşti, şi nu numai, tac în privinţa existenţei unei multitudini de reacţii adverse generate de vaccinurile COVID -19, datele statistice...