Premierul Canadei, în „pericol”? Justin Trudeau și familia au fost mutați într-un loc secret

Premierul canadian Justin Trudeau și familia sa și-au părăsit casa din Ottawa si s-au mutat într-un loc secret, pe fondul preocupărilor pentru securitate. Mii de oameni au intrat sâmbătă în capitala Canadei în convoaiele de camioane pentru a protesta împotriva obligației de vaccinare.

Potrivit CBC, administrația premierului a spus că nu va comenta locația domnului Trudeau din motive de securitate. În 2020, un membru al Forțelor Armate Canadiene care purta o armă și-a izbit vehiculul în porțile Rideau Hall, unde locuiește Trudeau, în speranța de a ajunge la prim-ministru. În prezent, premierul JustinTrudeau a condamnat mișcarea anti-obligație de vaccin în creștere ca fiind contrară sănătății publice și valorilor canadiene: „Mica minoritate marginală de oameni care se îndreaptă spre Ottawa, cu opinii inacceptabile, nu reprezintă opiniile canadienilor care au fost acolo unul pentru altul, care știu că urmăresc știința și fac eforturi pentru a-i proteja pe fiecare. alta este cea mai bună modalitate de a continua să ne asigurăm libertățile, drepturile și valorile noastre ca țară”, a spus Trudeau.

Nu au existat incidente de raportat

Pe măsură ce protestele au început sâmbătă, Serviciul de Poliție din Ottawa a primit întăriri din regiunile Toronto, Londra, York și Durham, plus Poliția Provincială Ontario. Unii dintre organizatorii evenimentelor au făcut apel la susținători să evite violența. „Nu ne putem atinge obiectivele dacă există amenințări sau acte de violență”, a declarat BJ Dicher pentru CBC. „Această mișcare este un protest pașnic și nu acceptăm niciun act de violență”.

Până acum, „nu au existat incidente de raportat”, potrivit poliției din Ottawa. Totuși, poliția este îngrijorată de o parte din retorica violentă venită din partea mișcării. Unii utilizatori de pe rețelele de socializare, ale căror legături cu protestatarii din convoi sunt neclare, au cerut ca demonstrațiile de la Ottawa să se transforme într-un atac asupra Parlamentului, în stilul insurecției din 6 ianuarie de la Capitoliul SUA.

Sâmbătă, unii protestatari au fost văzuți purtând steagul Patrioților, legat de rebeliunile din Canada de Jos din 1837, unde vorbitorii de limbă franceză din Quebec s-au revoltat împotriva dominației britanice. Șoferii de camion călătoresc într-un convoi de zile întregi pentru a protesta împotriva noilor norme promulgate care necesită dovada vaccinării pentru șoferii care se îndreaptă între Canada și SUA, o mișcare care a crescut treptat incluzând proteste ample împotriva restricțiilor pandemice în general, potrivit The Independent.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...