Premierul Ciolacu invită Austria să iasă din Schengen și îl atacă virulent pe Karl Nehammer

Premierul României, Marcel Ciolacu, a făcut o declarație șocantă luni, în cadrul unei conferințe de presă desfășurate la sediul central al Partidului Social Democrat (PSD). Într-o mișcare neașteptată, Ciolacu a invitat Austria să iasă din spațiul Schengen și l-a atacat virulent pe cancelarul austriac, Karl Nehammer.

Declarația premierului român vine în contextul persistent al refuzului Austriei de a accepta aderarea României la spațiul Schengen, un subiect care a fost în dezbatere timp de mai mulți ani în cadrul Uniunii Europene. Cu toate eforturile depuse de România pentru îndeplinirea criteriilor de aderare la Schengen, Austria a rămas una dintre țările care s-au opus vehement acestei extinderi.

Premierul Ciolacu a fost extrem de direct în declarațiile sale, afirmând că, dacă Austria nu va accepta aderarea României la Schengen, România va depune o plângere la Curtea de Justiție a Uniunii Europene (CJUE) împotriva guvernului austriac. El a subliniat, de asemenea, că ar fi dispus să aducă acest subiect în atenția Consiliului European, Parlamentului European și Comisiei Europene, pentru a obține susținerea necesară.

În timpul discursului său, premierul Ciolacu a pus sub semnul întrebării poziția Austriei privind funcționarea spațiului Schengen, sugerând că, dacă Austria crede că acesta este depășit, ar trebui să iasă din Schengen. A argumentat că nu ar avea obiecții dacă Austria dorește să-și fortifice granițele cu garduri și sârmă ghimpată și să iasă din acordul Schengen, precizând că România ar continua să se descurce în interiorul acestui spațiu fără probleme.

Această declarație neașteptată a premierului român a stârnit reacții puternice în rândul politicienilor austrieci și europeni, punând sub lumina reflectoarelor tensiunile persistente legate de aderarea României la spațiul Schengen. Este de așteptat ca această chestiune să continue să fie subiectul unor dezbateri aprinse în următoarele săptămâni, cu atât mai mult cu cât decembrie se apropie și se așteaptă o nouă rundă de vot în cadrul Uniunii Europene privind aderarea României la Schengen.

2 COMENTARII

  1. Vio mai lasa-ne mai cu curuptia din PSD , ‘u zice nimeni că nu-i , dar austro-ungarii care au dat șpagă să cumpere Petrolul cu bani de la frații lor rusi, nu sunt corupți . Nu vezi că rusul distruge România cu mana ‘emteasca și austro-ungară . Dake la tine e udemerist ,la mine înțelege mei . Dar nu mai da în România și români cu lucruri care sunt drepturi pentru noi. Bravo Ciolacule , în sfârșit un bărbat în fruntea României , și nu un capre ( pentru Vio kechkche ) . Dai in mumasa de gloabe nemțești , trebuie sa accepte un lucru normal pentru români și România ,și daca nu să facă spatiu She’ghen cu rușii in taiga . Jegoși ordinari si kirilici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...
Eugen Teodorovici (INQUAM Photos Octav Ganea)

Un banner mai eficient decât diplomația română

Incidentul petrecut la meciul de fotbal dintre echipa naţională a României și o echipă a unei provincii din Republica Serbia (câștigat de noi cu...