Premierul Cîțu susține că România va atinge ținta de 5 milioane de persoane vaccinate la finalul lunii mai/ Ce spune despre acuzațiile lui Voiculescu

Premierul Florin Cîțu susține că România poate atinge ținta de cinci milioane de persoane vaccinate împotriva coronavirusului până la începutul lunii iunie. Ce este cel mai important, precizează premierul, este atingerea celor 10 milioane de oameni vaccinați, pentru a se putea atinge imunitatea generală.

”Putem să atingem ținta de 5 milioane de persoane vaccinate la finalul lunii mai sau începutul lunii iunie. Nu mai avem nicio scuză, avem vaccinul, trebuie să mergem să ne vaccinăm. Și bineînțeles, și ținta mult mai importantă, de 10 milioane de persoane vaccinate, ne spun specialiștii că acolo începe imunizarea generală a populației”, a anunțat Florin Cîțu, într-o conferință de presă de la Cluj-Napoca.

În cadrul conferinței de presă, Florin Cîțu a vorbit și despre acuzațiile lansate de fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, însă a refuzat să discute pe subiect.

“Cum ar fi să comentez declarațiile celor din opoziție în fiecare zi, nu aș avea timp. Avem de trecut țara prin pandemie. Lucruri foarte importante de făcut. Opinii personale nu comentez”, a declarat premierul.

Florin Cîțu: Coaliția funcționează!

De asemenea, Florin Cîțu dă asigurări că guvernarea este solidă iar coaliția funcționează.

„ Ieri a fost un prim pas important. Am avut o ședință de guvern în care lucrurile au mers foarte bine, nu a fost nicio problemă. Ieri s-a aprobat un memorandum prin care se aduc mai multe doze de vaccin Pfizer în România, 300.000 dintre ele vin mai repede. Guvernul funcționează bine, avem de guvernat România și pe lângă faptul că spun eu acest lucru, se vede în cifre, în creșterea economică, în veniturile de la buget, în cheltuieli pentru investiții. Încrederea în acest Guvern o vdem de la investitorii străini. Ne împrumutăm la dobânzi mai mici decât o fac alții și estimările instituțiilor internaționale arată că economia va crește mult mai rapid”, a declarat premierul Florin Cîțu.

Citește și:

Vlad Voiculescu, acuzații grave la adresa premierului Cîțu: S-a transformat în epidemiologul țării. Și-a bătut joc de munca unei echipe

Mai multe articole...

Cele mai citite articole