Premierul Ciucă vrea urgentarea pregătirii cadrului financiar în PNRR

Actele normative privind pregătirea cadrului financiar şi gestionarea fondurilor pe care România le va primi prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă trebuie urgentate, a declarat primul – ministru Nicolae Ciucă, la începutul ședinței de Guvern de miercuri.

În contextul în care România a primit deja o primă tranșă de aproape 1,9 miliarde euro, premierul susține că reprezintă priorități documentele referitoare la coordonarea şi monitorizarea implementării PNRR. Acestea ar trebui aprobate până la finele anului.

Am să subliniez câteva puncte. Primul – legat de ordonanţa de urgenţă privind pregătirea cadrului financiar şi a mecanismelor de gestionare a fondurilor de care România va beneficia prin PNRR. Vom discuta toate aceste subiecte în detaliu. În plus, vreau să reţineţi că până la finele anului va trebui să aprobăm hotărârea de guvern privind operaţionalizarea comitetului instituţional de coordonare şi cea a comitetului de monitorizare a PNRR, precum şi ordonanţa de urgenţă pentru ratificarea Acordului de împrumut semnat cu Comisia Europeană pentru PNRR. Toate aceste elemente reprezintă priorităţi, aşa cum am discutat la întâlnirile anterioare”, a declarat Nicolae Ciucă la începutul şedinţei de guvern.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Aeroportul Otopeni – Haos, bătaie de joc, indiferență și multă așteptare

Încă o „performanță” marca Mîndrescu: de mai bine de o jumătate de an, plecarea, dar mai ales sosirea, pe Aeroportul Internațional Henri Coandă, fost...