Premierul demis împarte USR în tabere. Ce fost ministru USR îl vede pe Cîțu într-un viitor guvern PNL-USR

Fostul ministru al investițiilor și proiectelor europene Cristian Ghinea a spus că în USR nu s-a luat decizia ca Florin Cîțu să nu facă parte dintr-un viitor guvern, în cazul în care PNL, USR Și UDMR vor reface coaliția de guvernare. Totuși, în USR există mai multe voci care spun că premierul demis nu mai are ce căuta în executiv, dacă PNL și USR vor forma un nou guvern.

Într-un interviu acordat pentru Libertatea, întrebat dacă există posibilitatea ca Florin Cîțu să facă parte dintr-un viitor guvern Cioloș, ca vicepremier sau ministru de finanțe, Cristian Ghinea a răspuns: „E o întrebare care nu ne-a fost pusă și aș vrea să răspund în nume personal. Nu există nicio decizie a USR prin care să refuzăm intrarea lui Florin Cîțu în guvern în altă poziție decât în cea de prim-ministru. Deci nu văd de ce am adăuga noi această condiție, dar nu vreau să vorbesc în numele lui Dacian Cioloș„.

Fostul ministru al investițiilor și proiectelor europene Cristian Ghinea spune că nu există nicio decizie a USR prin care să fie refuzată intrarea lui Florin Cîțu în guvern în altă poziție decât în cea de prim-ministru, într-un posibil guvern Cioloș.

Emil Ungureanu, deputat USR: ”Luați afirmațiile domnului Ghinea ca pe o glumă!”

Deputatul USR Emanuel Ungureanu a comentat spusele lui Ghinea, precizând că nu se pune problema refacerii coaliției de guvernare, dacă Florin Cîțu mai face parte din guvern.

”L-aș vedea pe domnul Cîțu în guvern, la relația cu parlamentul sau primind portofoliul tineretului și sportului. Desigur, glumesc, nu se pune problema ca Florin Cîțu să mai guverneze alături de USR, încrederea în acesta este scăzută. Nici liberalii nu cred că vor renunța la el, ca propunere de premier, deci posibilitatea ca acesta să fie plasat pe alt portofoliu e închisă în primul rând de PNL. Noi nu mai vrem să colaborăm cu domnul Cîțu”.

Premierul desemnat Dacian Cioloş se va întâlni miercuri cu liderii PNL, UDMR şi minorităţilor naţionale pentru o primă discuţie în vederea formării unei majorităţi parlamentare. Discuțiile în format restrâns au fost convenite la solicitarea lui Florin Cîțu. Întâlnirea va avea loc de la ora 17.00, la sediul central al PNL, în format Dacian Cioloș – Florin Cîțu – Kelemen Hunor – Varujan Pambuccian.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

India va depăși China la numărul de locuitori, în acest an

India ar putea fi țara cea mai populată din lume până la mijlocul acestui an, depășind China cu aproape trei milioane de locuitori, potrivit...