Premierul desemnat, Nicolae Ciucă, a depus programul de guvernare. Recunoaște că are șanse limitate: „Nu s-a ajuns la un acord politic”

Premierul desemnat Nicolae Ciucă a depus sâmbătă la Parlament lista Guvernului şi programul de guvernare. El a precizat că Programul de guvernare este centrat pe măsuri de primă urgenţă pentru criza pandemică.

Programul de guvernare nu e unul nou, am analizat ce era în cel vechi. O primă anexă se referă la măsurile imediate pe care Guvernul să le ia pentru a ne putea concentra pe problemele din sănătate și o aneză la măsurile energetice”, a spus Ciucă.

Întrebat pe ce voturi se bazează, acesta a recunoscut că șansele sunt minime și a făcut apel la responsabilitate politică.

În acest moment nu puteam să fim nerealiști să nu luăm în seamnă calculul matematic. Deși nu s-a ajuns la o punere de acord la nivelul partidelor politice, votarea acestui guvern se câștigă timp pentru a se găsi linii comune pentru un pact politic. Am convingerea că acest guvern va întruni minimul necesar de voturi, mergând pe responsabilitatea față de problemele poporului român”, a spus Ciucă.

Acesta a spus că a respectat întru totul mandatul dat de partid și a negociat cu toate grupările, mai puțin AUR.

Birourile Permanente ale celor două Camere urmează să decidă calendarul audierii în comisii a miniştrilor propuşi şi data şedinţei comune pentru învestirea noului Cabinet.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...
Sursa foto: Facebook Manuela Hărăbor

Cum a descoperit Manuela Hărăbor că are un copil cu autism

Frumoasa actriță Manuela Hărăbor are un băiat de 32 de ani, cu autism. Artista povestește cum a descoperit că Andrei, fiul ei, are autism...