Premierul din Luxemburg a fost depistat cu Covid-19 după summit-ul de la Bruxelles

Premierul Luxemburgului, Xavier Bettel, a fost depistat cu Covid-19 după summit-ul de la Bruxelles. Acesta va sta în izolare timp de zece zile.

Premierul Xavier Bettel prezintă „simptome ușoare (febră, dureri de cap)”, dar va continua să îşi exercite sarcinile în sistem telemuncă, se arată în comunicatul transmis de serviciul său de presă, potrivit AFP, citat de Agerpres.

Premierul din Luxemburg a fost vaccinat în data de 6 mai cu prima doză din vaccinul AstraZeneca. Acesta are vârsta de 48 de ani.

Xavier Bettel a participat joi şi vineri la un summit european la Bruxelles. Conform purtătorului său de cuvânt, premierul nu este contact direct cu ceilalţi 26 de lideri din europeni care au participat la eveniment.

Conform legislației din Luxemburg, sunt considerate „contact direct” acele persoane care au petrecut cel puţin 15 minute, fără mască, cu o persoană bolnavă, iar distanța socială a fost mai puțin de doi metri.

La summit-ul de la Bruxelles au fost respectate măsurile de protecţie, a declarat pentru AFP o purtătoare de cuvânt a premierului.

„Niciun şef de stat şi de guvern nu se numără pe lista contacţilor direcţi ai premierului”, a adăugat ea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Corupție și afaceri de tip cartel la ANSVSA. Păle ar fi...

Ies la iveală cazuri grave de corupție din rândurile doctorilor veterinari. Dănuț Păle, Subsecretarul de Stat din ANSVSA, ar fi cerut scoaterea de pe...

CIA: Zelensky a deturnat bani din finanţarea americană

Jurnalistul Seymour Hersh susţine cã oficialii ucraineni sunt „în competiție pentru a înființa companii-paravan pentru tranzacții de export cu comercianți privați de arme”. Regimul Zelensky...