Avantaje pentru cei vaccinați? Răspunsul lui Florin Cîțu

Publicat: 06 mai 2021, 13:15, de Laura Macovei, în ACTUALITATE , ? cititori
Avantaje pentru cei vaccinați? Răspunsul lui Florin Cîțu
Florin Citu (Sursa: Inquam Photos / Octav Ganea)

Premierul Florin Cîțu anunță schimbări majore de la 1 iunie. Să fie cei vaccinați în avantaj?

Avem certificat de vaccinare și în România și vom face Campionat European în țară pentru persoanele vaccinate. Am spus de la început și am avut discuția cu organizatorii de evenimente că vor să facă aceste evenimente doar cu persoane vaccinate. Cred că este normal să poți să beneficiezi și ca o parte din restricții să fie ridicate pentru cei care se vaccinează”, a declarat premierul.

Totodată, Florin Cîțu a adăugat faptul că, în ceea ce privește deschiderea restaurantelor de la 1 iunie, persoanele ar putea fi verificate prin introducerea CNP.

Sunt mai multe elemente acolo. Deocamdată este o propunere pe care o discutăm în Comitetul interministerial. Vom avea soluții de la INSP. S-ar putea să existe și acele aplicații…Astăzi, știm foarte bine că se poate verifica dacă persoana este vaccinată prin aplicația pe care o avem prin introducerea CNP. Deci se poate verifica foarte ușor. Avem timp până la 1 iunie să găsim soluții. Să vedem care va fi forma pe care o vom avea acceptată în Comitetul interministerial pentru redeschiderea restaurantelor”, a spus premierul.

Citește și: