Premierul Marcel Ciolacu a invitat Lockheed Martin să investească în România

Premierul României a vizitat de curând SUA, ocazie de care șeful Executivului s-a folosit pentru a încuraja mai multe companii americane să vină să investească în România. „România are potenţialul de a fi un centru cheie pentru investiţiile SUA”, a spus premierul evidențiind punctele forte ale țării noastre.

„România are potențialul de a fi un centru cheie pentru investițiile SUA şi un pivot pentru securitatea flancului estic al NATO, Marea Neagră, Balcanii de Vest, Ucraina și dincolo de aceasta”, a transmis premierul Marcel Ciolacu pe rețeaua X de socializare. Șeful Executivului a adăugat apoi că România poate servi drept hub pentru investițiile americane și poate fi un partener cheie pentru consolidarea securității în această parte a Europei.

„Întrucât perspectivele noastre economice sunt în continuă creștere, am încurajat Lockheed Martin să îşi extindă operaţiunile în România”, a mai scris premierul pe platforma X.

Lockheed Martin este un gigant mondial, care a avut vânzări de aproximativ 26,9 miliarde de dolari în 2022. Compania operează în diverse domenii – aeronautică, rachete și control al focului, sisteme rotative și de misiune etc. Încurajarea extinderii operațiunilor Lockheed Martin în țara noastră ar putea aduce importante beneficii în domeniile securității și tehnologiei. În plus, ar putea consolida parteneriatul dintre România și una dintre cele mai mari companii de apărare și securitate din lume.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole