Premierul Suediei dă speranțe României: „Dorim să punem pe Ordinea de Zi extinderea spațiului Schengen”

Europarlamentarii români au anunțat, marți, că premierul Suediei a declarat, în plenul Parlaemntului European, că vrea să pună aderarea României la Schengen pe ordinea de zi a Consiliului Jai din 9-10 martie 2023.

În plenul Parlamentului European, la Strasbourg, Ulf Kristersson, premierul Suediei a spus: „Înțelegem dezamăgirile Romaniei si Bulgariei, sunt justificate. Nu ezit sa spun ca dorim sa punem pe Ordinea de Zi in Consiliu extinderea spatiului Schengen, pe președinția noastră”, a anunțat Rareș Bogdan.

La rândul său, Eugen Tomac a transmis: „Chiar acum, în plenul Parlamentului european, Premierul suedez, Ulf Kristersson, a declarat: dorim să punem pe ordinea de zi chestiunea extinderii spațiului Schengen. Stiu că asta așteaptă România și Bulgaria.

Să speram că România va putea fructifica cât mai eficient acest angajament al Suediei asumat acum câteva clipe la Strasbourg”.

 

2 COMENTARII

  1. Ar fi o realizare extraordinara a Suediei si a UE care va intra in istorie.Nu exista motive ca Romania si Bulgaria sa nu fie acceptate in Schengen in martie 2023.
    Ar avea de castigat toata lumea inclusiv Olanda si Austria(companiile austriece si olandeze din Romania vor avea numai de castigat)
    Romania va pune o vorba buna la turci pentru ca Finlanda si Suedia sa fie admise imediat in NATO.
    Si uite asa se face treaba buna.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...
Sursa foto: Facebook Manuela Hărăbor

Cum a descoperit Manuela Hărăbor că are un copil cu autism

Frumoasa actriță Manuela Hărăbor are un băiat de 32 de ani, cu autism. Artista povestește cum a descoperit că Andrei, fiul ei, are autism...