Preot cercetat după ce un bebeluș a murit după botez. Legiștii spun că este nevinovat / Reprezentant BOR: Poate că cei ce s-au grăbit să-l răstignească public pe preot ar trebui să ofere acum o reacție

Preotul din Suceava cercetat după ce un bebeluș a murit în urma botezului se pare că este nevinovat. Cel puțin asta este concluzia medicilor legiști.

UPDATE. „Mi s-a solicitat o reacție la aceasta veste oficială cuprinsă in articolul de mai sus. Poate ca cei ce s-au grăbit să-l rastigneasca public pe preotul respectiv înainte de pronunțarea rezultatelor oricărei anchete și au cerut, neștiind ce cer, schimbarea ritualului Botezului, ar trebui sa ofere acum o reacție. O reacție a bunului-simț. Un om, cleric sau nu, care trece printr-un oprobriu public fără sa fie vinovat, cred că merită gestul minimal al unei firești reabilitări”, a declarat Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.

Medicii legiști spun că decesul bebelușului survenit la 12 ore de la botez și nu ar avea legătură cu tehnica preotului.

Legiștii din Suceava mai susțin că bebelușul a murit ca urmare a unei probleme cardio-respiratorii.

Bebelușul în vârstă de doar șase săptămâni a murit la sfârșitul lunii ianuarie, la scurtă vreme după ce a fost botezat. La acel moment, procurorii au declanșat urmărirea penală împotriva preotului care a oficiat botezul.

O primă concluzie emisă atunci de legiști a fost că bebelușul ar fi murit în urma lichidului aspirat în plămâni. Raportul făcut public acum arată însă alte concluzii.

„Moartea s-ar fi datorat insuficienței cardio-respiratorii acute consecutivă sindromului de detresă respiratorie acută instalat pe fondul pneumoniei interstițiale, complicată în evoluție cu bronhopneumonie severă la un nou născut prematur și nevaccinat”, se arată în raportul citat de Monitorul de Suceava.

Concluzia este că „afecțiunile pe care le prezenta copilul (pneumonie interstițială, cel mai probabil de etiologie virală, complicată în evoluție cu bronhopneumonie formă severă), prin gravitatea lor, au fost sigur și direct letale”, se arată în raport.

Constatările inițiale ale medicilor de la urgență și de pe ambulanță arată însă că a fost constatat înecul prin imersie de apă, în plămâni fiind găsit lichid.

Familia îndoliată a anunțat că va contesta acest raport medico-legal și că va înainta și plângere penală față de cele două cadre medicale care îl semnează.

Citește și:

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Scandal la Brăila: Primăria acuzată de fraudă cu fonduri europene în...

Primăria Brăila se află în centrul unui scandal major după ce a fost acuzată că a folosit Festivalul Peștelui, un eveniment finanțat din fonduri...