ÎPS Teodosie nu vrea să audă de schimbarea practicilor pentru botez: „Imposibil”

Publicat: 20 feb. 2021, 19:00, de Andreea Borcilă, în ESENȚIAL , ? cititori
ÎPS Teodosie nu vrea să audă de schimbarea practicilor pentru botez: „Imposibil”

Înaltpreasfințitul Teodosie, arhiepiscop al Tomisului, a răspuns afirmațiilor făcute de arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, referitoare la adoptarea unor noi măsuri în ceea ce privește Taina Botezului.

Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului a luat câteva măsuri și recomandări pentru a evita, pe cât posibil, o nouă tragedie, asta după ce un bebeluș a murit la Suceava din cauza înecului secundar, la scurt timp după ce a fost creștinat, scrie Adevărul.ro.

Potrivit acestuia, preotul îi va solicita familiei bebelușului informații despre starea de sănătate a copilului, mai exact dacă este născut prematur sau dacă suferă de anumite boli, pentru a nu-i pune viața în pericol.

O excepție de la ritualul bisericesc ortodox, și anume afundarea în apă sfințită, este atunci când cel mic are probleme de sănătate, este foarte speriat sau are crize de plâns, s-a născut prematur sau familia nu dorește afundarea bebelușului în cristelniță.

ÎPS Teodosie a declarat într-o emisiune la postul de radio al Arhiepiscopiei Tomisului că nu este de acord cu afirmațiile făcute de Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului și că va purta o discuție cu acesta săptămâna viitoare.

„Nu le împărtăşesc, nicidecum. Cred că sunt luate aşa, superficial. La Sinod vom avea o discuţie cu toţii, pentru că nu poat să treacă aceste, ştiu eu, afirmaţii superficiale care contrazic Sfintele canoane. Nu pot să fie acceptate de membri Sfântului Sinod. Imposibil”, a spus ÎPS Teodosie.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=8&v=grJOe8LoXu4&feature=emb_logo