Minune pentru preotul Mihail Bucă: fetița lui s-a vindecat de leucemie: „Plângem de bucurie!”

Anul trecut, preotul Mihail Bucă, conducătorul Grupului Psaltic Tronos al Patriarhiei Române, anunța că fetița lui cea mică, Irene-Ecaterina, a fost diagnosticată cu leucemie mieloblastică acută. Înaintea Paștelui, preotul Mihail Bucă primea vestea că fiica lui este vindecată.

Preotul Mihail Bucă a făcut un apel de sprijin și de rugăciune pentru ca micuța Irene-Ecaterina să poată trece cu bine peste tratamentul extrem de dur care urma să-l facă la Institutul Clinic Fundeni din Capitală.

Iată că minunea s-a întâmplat și, în Săptămâna Luminată, într-o postare pe Facebook, părintele Mihail Bucă a anunțat că boala fetiței sale a regresat foarte mult și măduva acesteia „nu mai are celule atinse de leucemie“:

„La început a fost cuvântul. Da, acel cuvânt. Cuvântul că Irene-Ecaterina are LEUCEMIE. Cuvântul care dărâmă, dar și Cuvântul care zidește. Și a zidit! A zidit multă durere în sufletele noastre, pentru ca să putem construi multă iubire.

Dragii mei,

Vin în fața voastră cu plecăciune, recunoștință și bucurie. Mă plec spre toți cei care ne-ați fost alături în acest an, sub toate felurile, dar mai ales prin rugăciune. Astăzi, pot să vă fac părtași și la bucuria noastră. În Săptămâna Patimilor, Irene a făcut noi analize. Iar rezultatele primite în Săptămâna Luminată sunt cele pe care le tot așteptam: măduva ei NU mai are celule atinse de înfiorătoarea boală. Citez din rezultatul analizelor medicale: ”Concluzie: Boala minimă reziduală nedetectabilă”.

Puncția medulară a scos în evidență și că trisomia 8 este absentă. Știu, sunt detalii medicale, dar de o însemnătate crucială pentru ceea ce se întâmplă în corpul mult-încercatei Irene. Veneam după o altă cură de citostatice, dar și după o ”cură” de împărtășire zilnică cu Taina Tainelor. Medicii ne-au dat vestea cea mare, iar noi le mulțumim. Mulțumim medicilor și asistentelor medicale de la Institutul Clinic Fundeni pentru că prin ei a lucrat Bunul Dumnezeu în ultimul an. Le suntem recunoscători pentru fiecare zi în care ne-au ajutat.Drumul nostru nu se oprește aici, din nefericire. Curele cu citostatice vor continua, dar avem o primă bătălie câștigată.

Nu am fi fost vrednici de o astfel de veste fără rugăciunile voastre, ale celor care ați devenit prietenii noștri, mijlocitorii către Maica Domnului și către Izbăvitorul nostru. Preoți din București și din țară, preoți din Europa și din America, preoți din Australia și Noua Zeelandă, preoți din Sfântul Munte, toți au pus-o pe Irene în fruntea pomelnicelor la Sfânta Liturghie, iar rugăciunile voastre ne-au ajutat. Vă mulțumim și ne rugăm Domnului Iisus Hristos să vă poarte de grijă.Mulți ați fost și sunteți alături de noi. Ne-ați ajutat necondiționat, nefiind vrednici de tot ceea ce ați făcut, dar Irene a avut și are nevoie de tot ceea ce i-ați oferit. Vă mulțumește, iar noi vă suntem pe veci datori.

Dragii mei,

Încredințez pe toată lumea că Dumnezeu Hristos este Viață și Înviere din boala trupească și sufletească! Ne rugăm ca Dumnezeu să lumineze mintea medicilor, să pună tratamentul cel mai bun pentru Irene, iar alături de Sfânta Împărtășanie cât mai deasă, rugăciunea comună de la cât mai multe persoane sigur va mișca inima Domnului.

Știți că am avut și momente de cădere, de deznădejde, dar niciodată nu am renunțat. Am știu că de ”ridica-voi ochii mei la ceruri” de acolo ”va veni, ajutorul meu. Ajutorul meu de la Domnul”, și iată!, a venit.

Acum plângem de bucurie, așteptăm momentul când vom urla de bucurie.

PS…..implicarea noastră pentru a ajuta secția de Onco-hematologie 2 Fundeni , continua prin aducerea oamenilor de bine în a ajuta acești copii greu încercați!“, a transmis părintele Mihail Bucă.

Preotul Mihail Bucă a dus-o pe fiica lui la Mănăstirea Ghighiu, la icoana făcătoare de minuni

În august 2022, preotul Mihail Bucă a dus-o pe fetița lui la mănăstirea Ghighiu, la Icoana Maicii Domnului „Siriaca”, despre care se spune că este făcătoare de minuni.

„Am mers marți seară la Mănăstirea Ghighiu, chiar dacă aceasta presupunea să o scoatem pe Irene afară din casă și să o lăsăm să interacționeze cu maicile și cu alți oaspeți ai mănăstirii, în pofida sfaturilor medicilor”, declara atunci mama fetiței.

„A fost un gest disperat și asumat, cu credința că Maica Domnului nu ne lasă”, adaugă ea. „Irene este ca acasă la această mănăstire, unde îmbrățișează și sărută icoanele din biserică de când era foarte mică”.

Stavrofora Epiharia Lungu, stareța Mănăstirii Ghighiu, a luat-o în brațe pe fetiță, a deschis vitrina icoanei și a atins-o pe Irene Ecaterina de Maica Domnului. Părinții s-au închinat și ei.

„A fost pentru prima dată când ne-am atins și noi direct de lemnul icoanei și m-a uimit ce mireasmă frumoasă emană”, povestea Daniela, soția Arihd. Mihail Bucă.

Preotul Bucă s-a transformat în înger pentru copii internați pe secția de Oncologie Pediatrică a spitalului Fundeni

Preotul Mihail Bucă a organizat mai multe campanii de strângere de fonduri pentru a le asigura micuților bolnavi de cancer, internați la Fundeni, un mediu cât mai plăcut, în momentul în care sunt internați pentru tratament.

„Am avut multe concerte umanitare și aceste concerte umanitare au fost pentru copii, pentru mame cu diferite cauze și niciodată nu m-am gândit că suferința v-a lovi mine, adică o suferință profundă.

Din cei cinci copii, patru sunt sănătoși. M-am simțit pierdut. Nu știu cum să mă rog. Am nevoie de oameni care vin lângă mine, Oameni care gândesc limpede.

Am primit sfatul de la muți preoți care mi-au spus: Dumnezeu are cu tine o lucrare. Lucrarea este Iren. Am văzut că toată lumea se roagă pentru noi, am zis zic trebuie să fac ceva pentru această secție de Oncologie Pediatrică”, a povestit preotul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...

Directorul Florin Nicolae, pas cu pas, mușamalizează aranjamentul mafiot regizat de...

Directorul general al Agenției Domeniilor Statului (ADS), Florin Nicolae, face eforturi disperate să mușamalizeze aranjamentul mafiot „țesut” de fostul director George Sava, prin care...