Presa internațională: „Pe bacnotele din România apare, în sfârşit, chipul unei femei!”

România este prezentă în presa internațională și prin știrea legată de emisiunea bancnotei de 20 de lei cu chipul Ecaterinei Teodoroiu. ”Pe bacnotele din România apare, în sfârşit, chipul unei femei!”, titrează Euronews.

Publicația comentează că ”de la crearea ei în 1867, moneda românească a reprezentat mai multe femei anonime, dar niciodată un personaj istoric feminin”. ”România prezintă prima bancnotă dedicată unei femei, din istoria sa”, titrează și ziarul spaniol El Economista, remarcând că Banca Centrală a României, care nu are femei în consiliul său de administrație, a spus că este timpul să „îmbrățișeze diversitatea”. ”România rămâne în urma țărilor Uniunii Europene în ceea ce privește procentul de funcții publice ocupate de femei. Guvernul actual are un singur ministru femeie – pe cel al Familiei – dintr-un total de 23 de portofolii”, mai constată ziarul spaniol.

Menționăm că, de la 1 decembrie 2021, Banca Naţională a României pune în circulaţie o bancnotă cu valoarea nominală de 20 de lei. Este prima bancnotă cu putere circulatorie pe care este prezentă o personalitate feminină, respectiv eroina națională Ecaterina Teodoroiu.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

INSTANT_VOUCHER_SOCIAL_TICHET_32_INQUAM_Octav_Ganea

Unde vă adresați dacă nu ați primit cardul pentru tichetele sociale...

Deși îndeplinesc condițiile de eligibilitate pentru a obține tichetele sociale de 250 lei, sunt în continuare mulți români care susțin că nu au intrat...

EXCLUSIV: Baza de date a OMS dezvăluie dezastrul. Aproape 5.000.000 de...

Deşi autorităţile de la Bucureşti, şi nu numai, tac în privinţa existenţei unei multitudini de reacţii adverse generate de vaccinurile COVID -19, datele statistice...