Presa internațională: „Pe bacnotele din România apare, în sfârşit, chipul unei femei!”

Publicat: 29 nov. 2021, 19:30, de Eliza Popa, în Internațional , ? cititori
Presa internațională: „Pe bacnotele din România apare, în sfârşit, chipul unei femei!”
ecaterina-teodoroiu

România este prezentă în presa internațională și prin știrea legată de emisiunea bancnotei de 20 de lei cu chipul Ecaterinei Teodoroiu. ”Pe bacnotele din România apare, în sfârşit, chipul unei femei!”, titrează Euronews.

Publicația comentează că ”de la crearea ei în 1867, moneda românească a reprezentat mai multe femei anonime, dar niciodată un personaj istoric feminin”. ”România prezintă prima bancnotă dedicată unei femei, din istoria sa”, titrează și ziarul spaniol El Economista, remarcând că Banca Centrală a României, care nu are femei în consiliul său de administrație, a spus că este timpul să „îmbrățișeze diversitatea”. ”România rămâne în urma țărilor Uniunii Europene în ceea ce privește procentul de funcții publice ocupate de femei. Guvernul actual are un singur ministru femeie – pe cel al Familiei – dintr-un total de 23 de portofolii”, mai constată ziarul spaniol.

Menționăm că, de la 1 decembrie 2021, Banca Naţională a României pune în circulaţie o bancnotă cu valoarea nominală de 20 de lei. Este prima bancnotă cu putere circulatorie pe care este prezentă o personalitate feminină, respectiv eroina națională Ecaterina Teodoroiu.