Presa internațională, uimită de performanța echipei Sheriff Tiraspol: „Vine dintr-o țară care nu există”

Presa internațională este uimită de performanța echipei Sheriff Tiraspol, care a devenit prima reprezentantă a Republicii Moldova calificată în grupele Ligii Campionilor.

„Sheriff Tiraspol a remizat contra lui Dinamo Zagreb, scor 0-0, ajungând pentru prima dată în grupele Champions League. Nicio echipă din Moldova nu a mai ajuns atât de sus, chiar dacă Sheriff se antrenează, joacă și vine dintr-o ‘țară care nici măcar nu există’.

Tiraspol este capitala Transnistriei, o bucată de pământ aflată între Moldova și Ucraina, care a fost declarată independentă în 1990. Are propria monedă și un imn oficial, iar drapelul amintește de cel al Uniunii Sovietice. Însă statul nu este recunoscut de comunitatea internațională„, a scris  Gazzetta Dello Sport.

Sheriff face istorie și intră în grupe alături de Salzburg și Șahtior. Sheriff Tiraspol, care nu aparține unui stat recunoscut și care își dispută meciurile în campionatul Moldovei, a remizat fără goluri pe terenul lui Dinamo Zagreb. Este prima echipă din Moldova calificată în grupele Champions League. Fondat în 1997, Sheriff aparține statului Transnistria, care nu este recunoscut de comunitatea internațională, echipa câștigând 19 dintre ultimele 23 de campionate din Moldova„, au scris și spaniolii de la As,

În manșa secundă a play-off-ului, echipa din Tiraspol a remizat cu Dinamo Zagreb, 0-0, în deplasare, într-un meci disputat miercuri seară. În tur, scorul a fost de 3-0, pentru Sheriff.

Până în faza play-off-ului, Șheriff Tiraspol a intrat de echipa albaneză Teuta, scor 5-0 la general, de armenii de la Alashkert, cu 4-1 la general și de echipa sârbă Steaua Roșie Belgrad, 2-1 în dublă manșă. Sheriff Tiraspol se va afla în urna a patra la tragerea la sorți pentru grupele Ligii Campionilor, care este programată astăzi, de la ora 19:00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole