Presă: Liderii autorității de ocupație au părăsit Crimeea

Șeful administrației de ocupație din Crimeea, Serghei Aksyonov, și așa-numitul președinte al Dumei de Stat a Crimeei, Vladimir Konstantinov, au părăsit peninsula în noaptea de 17 august și nu se vor mai întoarce.

Informația a fost transmisă de Channel 24, citând surse din serviciile de informații.

Publicația scrie că ocupanții au primit mai întâi un telefon de la un o persoană din Moscova, după care pe 17 august au fugit din peninsulă.

„Persoana de la Moscova i-a informat despre pericolul probabil pentru viața lor. Apoi, liderii ocupației au început să-și evacueze în grabă femeile și copiii din Crimeea. Pentru o „evacuare” reușită, ocupanții au blocat podul Crimeii pentru noapte. Acum, serviciile ucrainene cunosc nu numai detaliile evadării, ci și locația specifică a acestor marionete ale Kremlinului. Subordonații “premierului” au distrus documente toată noaptea” — se menționează în mesaj.

Aksyonov și Konstantinov și familiile lor se află în Rostov și nu se vor întoarce în Crimeea. În același timp, ocupanții au ordonat să posteze videoclipuri false în mass-media și pe rețelele de socializare despre șederea lor în peninsulă: „Este probabil să se întoarcă pentru câteva ore pentru a rezolva anumite probleme, dar se pare că de acum vor trăi în Rusia”, notează jurnaliștii.

Pe 10 august, șeful Crimeei ocupate de Rusia, Serghei Aksyonov, a anunțat introducerea stării de urgență la scară municipală după exploziile de la Novofedorovka.

În urma acestora, rușii au început să părăsească Crimeea în masă, formându-se ambuteiaje de kilometri pe podul (foto) ce traversează strâmtoarea Kerci și leagă Marea Azov de Marea Neagră.

În dimineața zilei de 16 august, noi explozii au fost auzite în districtul Dzhankoy din Crimeea ocupată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...