Președintele ANPM: O să vin cu o lege specială prin care să putem înverzi parcările

Publicat: 24 mai 2024, 15:00, de Mariana Olteanu, în Puterea Tv , ? cititori
Președintele ANPM: O să vin cu o lege specială prin care să putem înverzi parcările

În cadrul podcastului „Dialogurile Puterii”, Laurențiu Alexandru Prăștinaru, președintele ANPM  a discutat despre eforturile Uniunii Europene de a promova investițiile verzi, punând un accent deosebit pe finanțele verzi și pe soluțiile de reducere a poluării.

Președintele ANPM susține că printre subiectele care se află în atenția UE se numără și eficientizarea energetică a locuințelor. Una dintre măsurile propuse este eliminarea centralelor individuale de apartament în favoarea centralelor de bloc, ceea ce ar reduce semnificativ poluarea aerului.

”Uniunea Europeană pune foarte mare accent pe investițiile verzi. Foarte mult s-a pus accentul la această întâlnire pe finanțele verzi și pe posibilitățile de reducere ale poluării. De exemplu, eficientizarea energetică a locuințelor. Nu mai acceptă ca fiecare locuință să aibă o centrală proprie. Nu. O centrală de bloc. S-ar reduce foarte mult poluarea aerului. Știm bine că, pe lângă trafic, încălzirae rezidențială este un factor imens de poluare în lunile de iarnă. Undeva, din ce știu eu la 15%. Făcând o centrală de bloc, am putea scoate centralele de apartament. Acest lucru s-ar putea întâmpla doar prin finanțe verzi”, a declarat Laurențiu Alexandru Prăștinaru în cadrul podcastului ”Dialogurile Puterii”

Președintele ANPM: O lege specială prin care să putem înverzi aceste parcări

Președintele ANPM are în plan și un proiect îndrăzneț. Este vorba, mai exact, de parcările verzi. În cadrul podcastului, Laurențiu Alexandru Prăștinaru, și-a anunțat intenția de a propune o lege specială care să impună marilor magazine să înverzească parcările extinse.

”După cum ați văzut, în zona Palady, sunt undeva la 60-65 de hectare în acest proiect în urma construcțiilor, parcările nu au suficienți arbori sau vegetație. Ar trebui o lege și m-am gândit. Aștept să treacă această agitație și o să vin cu o propunere căre deputați și senatori: o lege specială prin care să putem înverzi aceste parcări. Nu doar beton. De exemplu, construcția este de  10 hectare și atunci ar trebui să ai un spațiu verde de un hectar”, a mai declarat președintele Laurențiu Alexandru Prăștinaru.