Președintele Confederației Elvețiene, în premieră la Chișinău

Președintele Confederației Elvețiene, Ignazio Cassis, aflat în prima vizită efectuată de un șef de stat elvețian în Republica Moldova, a menționat, după o întrevedere cu președinta Maia Sandu, că s-a arătat impresionat de solidaritatea de care dau dovadă cetățenii moldoveni pentru a-i ajuta pe ucrainenii refugiați.

Elveția va oferi Republicii Moldova 2 milioane de franci pentru a putea să gestioneze mai bine criza umanitară, creată în urma atacului militar al Federației Ruse în Ucraina, potrivit rfi.ro.

Președintele Elveției, Ignazio Cassis a transmis că Elveţia este gata să-şi deschidă pieţele pentru producătorii moldoveni şi doreşte să aibă un acord de liber schimb cu Moldova. Ignazio a adus mulţumiri şi pentru susţinerea acordată Ambasadei Elveţiei din Ucraina, angajaţii căreia urmează să ajungă la Chişinău.

„Sunt impresionat de eforturile pe care țara voastră mică le face. Vreau să-mi exprim recunoștința Elveției și să anunț că vom oferi 2 milioane de franci pentru a lupta împotriva corupției și a crea o țară prosperă”, a afirmat Ignazio Cassis.

Maia Sandu a precizat că, vizita lui Cassis este o premieră pentru Republica Moldova, deoarece, în cei 30 de ani de independență nici un președinte elvețian nu a fost la ei în țară.

Cassis și-ar fi dorit să viziteze Republica Moldova în alte condiții

„Este o premieră istorică a țării noastre. Este o primă vizită a unui președinte al Elveției, care vizitează Republica Moldova în cei 30 de ani de independență. Vă suntem foarte recunoscători pentru tot ajutorul oferit țării noastre în procesul de reformare a sistemului de învățământ tehnic-profesional și a ajutorului acordat în perioada pandemică”a spus Maia Sandu.

Ignazio Cassis a declarat că și-ar fi dorit să viziteze Republica Moldova în alte condiții decât cele dictate de războiul din Ucraina.

„După cum ați amintit, într-adevăr este pentru prima dată când un președinte al Elveției vizitează Republica Moldova. Mi-aș fi dorit că această deplasare să fie în alt context, ținând cont de războiul de la granița țării”, a specificat Cassis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole