Președintele CS Dinamo impus de la „Doi și-un sfert”, Ionuț Popa, toacă după plac banii Ministerului de Interne

Publicat: 23 sept. 2022, 13:00, de Ion Teleanu, în News , ? cititori
Președintele CS Dinamo impus de la „Doi și-un sfert”, Ionuț Popa, toacă după plac banii Ministerului de Interne
Ionut-Popa

Prin preluarea conducerii de către cei trimiși de la ”Doi și-un sfert”, Clubul Sportiv Dinamo București a devenit stat în stat, iar accesul la informațiile de interes este un moft tratat cu aroganță și infatuare de comandatul Ionuț Popa.

Dinamo București sau Dinamo… Barcelona

După înscăunarea pe bani foarte mulți a fostului antrenor de la Barcelona, Xavier Pascual, ca antrenor al echipei de handbal masculin Dinamo București, clubul finanțat de către Ministerul Afacerilor Interne a devenit un sac fără fund unde se toacă bani fără număr pentru aducerea de handbaliști străini pe salarii uriașe, în timp ce jucătorii români sunt dați afară sau trimiși în tribună.

Astfel, s-a ajuns ca la ora actuală, echipa de handbal Dinamo București să aibă un lot de 24 de jucători, dintre care 15 sunt străini, adică are patru echipe, iar staful tehnic să fie format din 11 persoane. Imediat după venirea lui Xavier Pascual, în ograda lui Dinamo au apărut și cei doi fii ai acestuia, unul ca jucător cu vreo 5.000 de euro pe lună și celălalt ca analist video, dar căruia i-au pregătit și o grupă de copii.

De asemenea, la Dinamo a ajuns ca antrenor secund tot un spaniol în persoana lui Jordi Giralt Alberich, cel care a distrus Centrul de excelență de la Sighișoara, iar manager sportiv a devenit tot un spaniol, David Barrufet. Totodată, la Dinamo București a ajuns și un fost arbitru de handbal, Marius Pintea, doar pentru că este prieten Xavier Pascual, unde pe site-ul clubului se menționează că activitatea sa este zero, adică este plătit să stea degeaba.

Practic, mai trebuie să aducă un șofer și eventual o femeie de serviciu de la Barcelona și, astfel, Dinamo București ar putea să-și schimbe numele în Dinamo Barcelona. Toate aceste mutări s-a făcut după înscăunare ca președinte de către fostul ministru de Interne Marcel Vela a comisarului de poliție Ionuț Popa, venit de la fosta  ”Doi și-un sfert”, adică Direcția Generală de Protecție Internă.

Imediat după înscăunarea acestuia, în conducerea CS Dinamo București au mai apărut pe post de vicepreședinți încă doi polițiști tot de la ”Doi și-un sfert”- comisarii șefi de poliție Adrian Popescu și Lucian Mihai Popa. Practic, la ora actuală, CS Dinamo București este sub controlul total al Direcției Generale de Protecție Internă.

Deviza lui Ionuț Popa: Sunt de la ”Doi și-un sfert” și sunt mai presus de lege

Ca urmare acestei conjucturi, comandantul Ionuț Popa refuză sistematic să precizeze pentru PUTEREA câți bani se toacă cu echipa de handbal masculin, mai exact cu salariile jucătorilor și a stafului tehnic.

El invocă faptul că ”Informațiile financiare din cadrul contractelor de activitate sportivă intră sub incidența art.12, lit. C din Legea 544/2001, fiind exceptate de la accesul liber al cetățenilor”, adică ” informațiile privind activitățile comerciale sau financiare, dacă publicitatea acestora aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală ori industrială, precum și principiului concurentei loiale, potrivit legii”.

Numai că comisarul Popa de la ”Doi și-un sfert”, refuză să țină cont de prevederile articolului 2 și 7 din Legea 544/2001 unde se stipulează foarte clar: ”prin autoritate sau instituție publică se înțelege orice autoritate ori instituție publică ce utilizează sau administrează resurse financiare publice, orice regie autonomă, societate reglementată de Legea societăților nr. 31/1990, republicată, cu modificările și completările ulterioare, aflată sub autoritatea sau, după caz, în coordonarea ori în subordinea unei autorități publice centrale sau locale și la care statul român sau, după caz, o unitate administrativ-teritorială este acționar unic ori majoritar”, iar ”Autoritățile și instituțiile publice au obligația să răspundă în scris la solicitarea informațiilor de interes public în termen de 10 zile sau, după caz, în cel mult 30 de zile de la înregistrarea solicitării, în funcție de dificultatea, complexitatea, volumul lucrărilor documentare și de urgența solicitării. În cazul în care durata necesara pentru identificarea și difuzarea informației solicitate depășește 10 zile, răspunsul va fi comunicat solicitantului în maximum 30 de zile, cu condiția înștiințării acestuia în scris despre acest fapt în termen de 10 zile”.

Așadar, este clar ca lumina zilei că CS Dinamo București este finanțată din bani public, dar, cu toate acestea, comandantul Ionuț Popa refuză să facă publice asemenea cheltuieli. De ce? Pentru că el consideră că provenind de la ”Doi și-un sfert” este mai presus de lege, fapt pentru care își permite să trateze cu aroganță și infatuare accesul la informațiile de interes public.

Întrebările la care comandantul Ionuț Popa refuză să răspundă

1.Care este cuantumul total al sumei achitate de CS Dinamo București pentru legitimarea fiecărei jucător de handbal masculin în perioada 01.06.2021- 15.08.2022, de la structuri sportive din România și cât s-a achitat pentru legitimarea fiecărui jucător de handbal transferat din străinătate (taxă de legitimare achitată către Federația Română de Handbal) la CS Dinamo București și cine sunt acei handbaliști? 

2. Care este suma totală alocată lunar de către CS Dinamo București pentru remunerarea lunară a jucătorilor de la echipa de handbal masculin seniori a CS Dinamo București, care este numărul acestora în prezent și cum se numesc acești jucători?

3. Care este suma totală alocată lunar de către CS Dinamo București pentru remunerarea lunară a stafului tehnic de la echipa de handbal masculin seniori a CS Dinamo București, care sunt aceștia și ce funcție ocupă fiecare?