Președintele Franței, declarații disperate. ”Ar trebui să ne aşteptăm ca Rusia să ne atace țările”

Publicat: 27 feb. 2024, 10:15, de Filon Stan, în Internațional , ? cititori
Președintele Franței, declarații disperate. ”Ar trebui să ne aşteptăm ca Rusia să ne atace țările”
Presedintele Frantei, declaratii disperate

În timp ce Ucraina a suferit înfrângeri în fața Rusiei, preşedintele francez Emmanuel Macron a reunit luni, la Paris, peste 25 de ţări aliate Kievului, pe care le îndeamnă la un „salt” împotriva unei „înăspriri evidente” a Moscovei.

Președintele Franței, declarații disperate, în fața aliaților Ucrainei în războiul cu Rusia! Emmanuel Macron a reunit luni la Paris 25 de aliați ai Ucrainei, pe care i-a însemnat să intensifice ajutarele pentru Ucraina, după atacuri din ce în ce mai puternice ale Rusiei.

Cu câteva zile înaintea acestei întâlniri, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski s-a plâns că armamentul promis de către aliații săi ajung cu întârziere pe front, așa că țara sa a înregistrat înfrângeri în fața armatei ruse.

„Împreună trebuie să facem în aşa fel încât Putin să nu poată distruge ceea ce am realizat noi, şi să nu poată să-şi extindă agresiunea în alte ţări”, a avertizat Zelenski într-o înregistrare video difuzată în faţa şefilor de stat şi de guverne reuniţi Paris.

Mesajul lui a fost preluat de către președintele Franței, care se teme acum de o invazie a Rusiei în țări din Uniunea Europeană, ”în câțiva ani de zile”.

„Ne aflăm cu siguranţă într-un moment al unui salt, care este necesar din partea noastră a tuturora. (…) Vedem, mai ales în ultimele luni, o înăsprire a Rusiei, care s-a ilustrat din nefericire şi în mod crud prin moartea lui Aleksei Navalnîi. (…) Pe frontul ucrainean, poziţiile sunt tot mai dure şi ştim că Rusia pregăteşte noi atacuri. (…) În câţiva ani, va trebui să ne aşteptăm ca Rusia să ne atace ţările”, a spus președintele Franței, care și-a dorit să-i impulsioneze pe aliații Ucrainei pentru a face mai mult pentru susținerea bugetară și militară a Ucrainei.

În plus, președintele francez şi-a reiterat acuzaţiile cu privire la atacuri cibernetice şi campanii de dezinformare ale Rusiei.

Ucrainenii acumulează de câteva săptămâni înfrângeri în est, inclusiv pierderea în urmă cu o săptămână a fortăreţei Avdiivka şi retragerea, luni, din satul Lastocikîne, situat în apropiere de Avdiivka.